eur:
386.27
usd:
355.15
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Tótágas és góleső a BL-ben - videók

Feje tetejére állt az élet a labdarúgó Bajnokok Ligájában - legalábbis a keddi játéknap eredményei alapján ez látható. Kikapott a címvédő Barcelona és a Liverpool is, mindössze egy hazai csapat nyert. A keddi forduló góltermésére nem lehet panasz, 31 találat esett. Két együttes, a Lyon és a Sevilla száz százalékos.

Tatárjárás volt Barcelonában kedd este, az orosz bajnok Rubin Kazany óriási meglepetésre nyert a BL-címvédő otthonában. A katalán együttes gyorsan hátrányba került, amikor a 2. percben Rjazancev több mint 30 méterről bombázott Victor Valdes kapujába. A házigazda gyorsan átvette az irányítást, de a Rubin kapusa, Rizsikov többször is bravúrosan védett.


A szünet után Ibrahimovic remek lövéssel egyenlített, de a kinyíló barcelonaiakat a tatár köztársaságbeli együttes lekontrázta, és a 73. percben a török Gökdeniz Karadeniz megszerezte a győztes gólt.

A meccs után az orosz együttes edzője is azt mondta, nem gondolta volna, hogy 3 ponttal távoznak a Camp Nouból. "Megpróbáltunk jól játszani és veszélyesen kontrázni, és hála Istennek, ez sikerült is" - emelte ki Kurban Bergyijev.

Az első orosz gól előtt hibázó Xavi szerint nem megérdemelt a Rubin sikere, a Barcelonának sokkal több helyzete volt, míg Victor Valdes azt mondta, alaposan meglepte őt, hogy Rjazancev olyan távolságból lövésre szánta el magát - ebből lett az első gól. A kapus hozzátette: a katalánoknak nem volt szerencséjük, hiába játszottak szemre tetszetősen. Szavait alátámasztja, hogy a meccs hajrájában Ibrahimovic lövése a felső lécről pattant ki.

A gránátvörös-kékek helyzete nem egyszerű, hiszen bár jelenleg vezetik az F csoportot, de még vár rájuk két keleti kirándulás, Kijevben és Kazányban is pályára kell lépniük a szintén 4-4 ponttal álló Dinamo és Rubin ellen.

Győzelmi kényszer

A csoport másik meccsén is meglepetés született, az Inter hazai pályán nem bírt a Dinamóval, így José Mourinho együttese még nyeretlen a csoportkörben, és a negyedik helyen áll. A portugál tréner szerint játékosai harcoltak, de most ennyi jött össze. "Most már nyernünk kell Kijevben, különben nagyon nehéz helyzetbe kerülünk. Ha veszítünk, kiesünk, de én magabiztos vagyok" - emelte ki Mourinho.

A kijeviek rutinos támadója, Andrij Sevcsenko - aki ezúttal ellenfélként tért vissza a San Siróba -, arról beszélt, mindkét együttes jól játszott, és elégedett a döntetlennel.



A sérüléseket okolja Benítez

Bár még csak október közepét írunk, egy hét alatt romba döntheti teljes idényét a Liverpool. A Vörösök négy vereséggel állnak a bajnokságban, és a BL-ben is nehéz helyzetben vannak, ugyanis már kétszer kikaptak, legutóbb kedden hazai pályán a Lyontól.

A liverpooliak sorozatban négyszer veszítettek, ez legutóbb 1987-ben fordult elő. Vasárnap a Manchester United elleni rangadó vár Rafael Benítez együttesére a bajnokságban, egy újabb vereség szinte véget vethetnek a liverpooli bajnoki reményeknek, de egy siker nagy lökést adhat a csapatnak.

A Liverpoolt sérülések sújtják, Torres és Johnson nem játszott, Gerrardot az első játékrészben kellett lecserélni, a hajrában pedig a fiatal védő, Martin Kelly is kidőlt. A spanyol menedzser szerint ez a magyarázata, hogy az együttes kikapott. Benajun vezető gólja után a csereként beállt Maxime Gonalons egyenlíteni tudott, majd a 91. percben César Delgado találata győzelmet ért a Lyonnak. Az angol szurkolók a lefújás után kifütyülték a liverpooli futballistákat.



"Nagyon sok problémánk volt a találkozó előtt, ennek ellenére meg tudtuk szerezni a vezetést, és további gólhelyzeteket teremtettünk. Csalódottak vagyunk a végeredmény miatt, a hátralévő három meccsünket meg kell nyernünk, ha a BL-ben szeretnénk folytatni. Korábban már sikerült visszajönnünk ilyen helyzetből, most is képesek vagyunk erre. Biztos vagyok benne, hogy túl tudunk lépni a problémákon" - mondta Rafa Benítez.

A száz százalékos mérleggel, 9 ponttal álló Lyon vezetőedzője, Claude Puel szerint apróságok döntötték el a találkozót.

"Jobbak voltunk a szünet után, és megérdemelten nyertünk. Azt viszont még nem gondolom, hogy már továbbjutottunk volna. Két hét múlva a Liverpool győzelmi kényszerrel érkezik hozzánk, így az egy nagyon kemény meccs lesz számunkra" - mondta a francia tréner.

{{keretes_cim}}

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:
A csoport:
Girondins Bordeaux (francia)-Bayern München (német) 20:45 ó
Juventus (olasz)-Maccabi Haifa (izraeli) 20:45

B csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Manchester United (angol) 18:30
VfL Wolfsburg (német)-Besiktas (török) 20:45

C csoport:
Real Madrid (spanyol)-AC Milan (olasz) 20:45
FC Zürich (svájci)-Olympique Marseille (francia) 20:45

D csoport:
FC Porto (portugál)-APOEL Nicosia (ciprusi) 20:45
Chelsea (angol)-Atlético Madrid (spanyol) 20:45

A Lyon mellett a Sevilla is száz százalékos, a Stuttgart elleni idegenbeli 3-1-es sikerből a Sebastien Squillaci két góllal vette ki a részét. A védő szerint nehéz meccset nyertek meg, de ha így játszanak a folytatásban is, bármit elérhetnek.



A német alakulat edzője, Markus Babbel elégedett volt a teljesítménnyel, véleménye szerint játékosai a maximumot nyújtották, és többet érdemeltek volna.

Meglepett román edző

A G csoport másik találkozója is nagy meglepetést hozott, az Unirea Urziceni hátrányból fordítva fektette két vállra a Rangerst. A skót csapatból ketten is öngólt szereztek, és a glasgow-iak egy büntetőt is kihagytak.

Walter Smith, a Rangers menedzsere a keddi vereséget karrierje egyik mélypontjának nevezte. Hozzátette, ezen a szinten nem engedhetik meg, hogy pontrúgások után három gólt kapjanak.



A román bajnok edzőjét, Dan Petrescut az lepte meg, hogy a skót alakulat nem kezdett támadóbb összeállításban, ezért saját csapata kezdő tizenegyén is változtatott. Elismerte, csapatának szerencséje is volt, de a második félidőben már jól is játszottak futballistái.

Wenger nem pánikol

A H csoportban az Arsenal a 93. percben kapott góllal végzett 1-1-re az Alkmaar ellen. A londoniak menedzsere, Arsene Wenger szerint a meccs újra bebizonyította, végig összpontosítani kell a meccseken, mert egy hibáért is súlyos árat lehet fizetni. A francia menedzser hozzátette: elismerés illeti az AZ-et, hogy a végsőkig küzdött.



"Még mindig jó helyzetben vagyunk, három meccsből egyet elég lesz megnyerni, hogy továbbjussunk. Emellett azt várom, hogy a folytatásban is így teljesítsünk, de jobban összpontosítsunk" - vélekedett Wenger.

Az alkmaariak tulajdonosa, Dirk Scheringa a héten jelentett csődöt, így a klub jövője bizonytalan. Ronald Koeman, az AZ edzője kiemelte: nehéz helyzetben van az egyesület, de a csapat jó szellemben játszott, és nem veszítette el hitét, ennek köszönhető a pontmentés.

A játéknap egyetlen hazai sikerét az Olympiakosz aratta, a görög csapat a Standard Liege-t verte a 93. percben szerzett Sztoltidisz fejessel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×