eur:
388.57
usd:
361.22
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Ilyen nagy sikert vébén még soha nem értek el a magyar juniorfutballisták - videóval

Csehországgal mérkőzik a legjobb nyolc közé jutásért a magyar U20-as válogatott az egyiptomi világbajnokságon, kedden. A junior-világbajnokságok történetében a magyarok először jutottak tovább csoportjukból.

A Honduras elleni pocsék, háromgólos vereséget hozó kezdés után magára talált a magyar junior-válogatott Egyiptomban. A dél-afrikaiak elleni 4-0, majd az Arab Emírségek elleni 2-0 azt jelentette, hogy a csapat csoportelsőként lépett tovább, éppen a két vele együtt továbbjutót legyőzve. Honduras kiesett.

Szombat este az arab ellenfél kezdett jobban, de helyzetig nem jutott. A mérkőzés az első félidő közepén dőlt el, amikor előbb Futács Márkó nagyszerű labdáját Németh Krisztián lőtte a kapuba, majd Koman Vladimir lőtt a balszélső helyéről olyan gólt, amilyet a hondurasi Martíneztől láthattunk az első mérkőzésen.


Taktikus, racionális játékkal sikerült legyőznünk jól játszó ellenfelünket - nyilatkozta a szövetség honlapjának a mérkőzés után Egervári Sándor szövetségi edző. - Kétségkívül megkönnyítette dolgunkat, hogy alig több mint húsz perc után már két góllal vezettünk, de a későbbiek során sem fért kétség ahhoz, hogy meg tudjuk őrizni előnyünket. Alaposan fordult a kocka, két győzelmünk lendületet adhat majd a folytatáshoz is.

A folytatásban a magyar csapat a 2007-es világbajnok ezüstérmesével, s 2008-as U19-es Európa-bajnokság bronzérmesével mérkőzik. A cseh válogatottban három légiós szerepel, köztük a kapus Sebek a Chelsea tartalékcsapatának tagja. A két legjobb játékosuk, Ondrej Mazuch és Tomas Pekhart kulcsszerepet vállalt a két évvel ezelőtti világbajnoki ezüstérem kiharcolásában is. Előbbi egyébként a Fiorentina játékosa, de kölcsönben az Anderlechtben futballozik. Utóbbi a Slavia Praha, egyébként Futács Márkóhoz hasonló testalkatú csatára.

Amennyiben a magyar válogatott legyőzné a csoportmérkőzések során az ausztrálokat és a Costa Rica-iakat egy góllal legyőző, a brazilokkal döntetlent játszott cseheket, a spanyol vagy az olasz juniorokkal találkozik majd az elődöntőbe jutásért.

A nyolcaddöntő párosítása
Spanyolország-Olaszország
Paraguay-Koreai Köztársaság
Ghána-Dél-Afrika
Egyiptom-Costa Rica
Magyarország-Csehország
Brazília-Uruguay
Venezuela-Arab Emírségek
Németország-Nigéria

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×