eur:
389.28
usd:
362.11
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Ancelotti első igazi erőpróbája előtt

Megtorpanó csapatok és dühös edzők csatája lesz a vasárnapi Chelsea-Liverpool rangadó az angol labdarúgó-bajnokságban. A két stratéga, Carlo Ancelotti és Rafael Benítez két BL-döntő után ezúttal bajnokin találkozik.

A Premier League 8. fordulójának rangadóját a Stamford Bridge-en rendezik, a második helyen álló Chelsea vendége a harmadik Liverpool lesz. A Kékek kiválóan kezdték a szezont, sorozatban hat bajnokit nyertek meg, ám múlt héten a Wigan ellen váratlan vereségbe szaladtak bele.

A pofon után Carlo Ancelotti menedzser és John Terry csapatkapitány is fejmosást tartott, de a szerdai, Apoel Nicosia elleni BL-meccsen a győzelmen kívül más pozitívum nem volt a Chelsea számára: a játék nyögvenyelős volt, és az olasz edző is elismerte, hogy a ciprusiak megérdemelték volna a döntetlent.

"Nem vagyok elégedett, jobb játékot akarok. Lesz idő pihenni és jól felkészülni, hogy jobban játsszunk. Változtatni kell, ez biztos" - emelte ki Ancelotti.

A Liverpool helyzete annyiban különböző, hogy a Vörösök a gyenge rajt után magukra találtak, legutóbbi három bajnoki meccsükön 13 gólt szereztek, de a Fiorentina elleni idegenbeli BL-találkozón jött a feketeleves, a 2-0-s vereség.

"Még soha nem láttam a csapatomat annyira szenvedni, mint a firenzei meccs első félidejébe. Nagy csalódás volt, hiszen sokat hibáztunk és így a hazaiak játszhatták a saját játékukat" - mondta Rafael Benítez, a liverpooliak menedzsere. A futballisták utóbb elárulták, hogy korábban még nem látták ilyen mérgesnek mesterüket.

A rangadót még pikánsabbá teszi, hogy a Chelsea tavaly is hasonlóan jó kezdés után szintén októberben játszott a Liverpoollal, amely egy megpattanó lövéssel győzött a Stamford Bridge-en, megszakítva ezzel a Kékek 86 meccses hazai veretlen sorozatát.

Az akkori kudarc után Luiz Felipe Scolari menedzser nem tudott változtatni, a csapat játéka egyre kiismerhetőbbé vált, és végül februárban menesztették a brazil trénert. A szigetországi sajtó szerint a vasárnapi meccsen az is a tét, hogy Ancelotti be tudja-e bizonyítani, nem esik elődje hibájába, és fel tudja-e pörgetni csapatát az idény első rangadójára.

Az első bajnoki

A Vörösök az előző idényben oda-vissza verték a bajnokságban a Chelsea-t, míg a BL-ben a londoniak vissza tudtak vágni, és a negyeddöntőben búcsúztatták nagy riválisukat. A Premiership 1992-es indulása óta a Chelsea 14-szer győzött, a Liverpool 13-szor, 7 döntetlen mellett.

A két edző személye is érdekes: Carlo Ancelotti és Rafa Benítez bajnoki meccsen először találkozik, korábban ugyanakkor két BL-döntőben csatáztak már. 2005-ben a Liverpool három gólos hátrányból egyenlített a Milan ellen, és végül büntetőkkel diadalmaskodott, két évvel később viszont Anelotti és az olasz egyesület győzött.

A Chelsea lesz tartalékosabb, ugyanis Petr Cech eltiltás miatt nem játszhat, így a kapuban vélhetően Henrique Hilário áll majd. A másik nagy hiányzó John Obi Mikel, de Joe Cole és Deco felépült, Michael Ballack szereplésére is van esély. A liverpooliaknál Alberto Aquilani és Daniel Agger sérült, Javier Mascherano játéka pedig bizonytalan.

A címvédő és éllovas Manchester United hazai pályán fogadja Fülöp Márton együttesét, a Sunderlandet. Az élcsoport további tagjai közül a negyedik Tottenham a Boltonhoz, az ötödik Manchester City pedig az Aston Villához látogat a hétvégi fordulóban, míg a hatodik Arsenal a Blackburnt fogadja.

Premier League, 8. forduló:
Szombat:
Bolton Wanderers-Tottenham 16
Burnley-Birmingham City 16
Hull-Wigan 16
Wolverhampton-Portsmouth 16
Manchester United-Snderland 18:30
Vasárnap:
Arsenal-Blackburn 14:30
Everton-Stoke City 16
West Ham United-Fulham 16
Chelsea-Liverpool 17
Hétfő:
Aston Villa-Manchester City 21

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×