eur:
394.36
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ian Thorpe elállt a L'Equipe elleni pertől

A többszörös olimpiai és világbajnok ausztrál úszó, Ian Thorpe elállt attól a rágalmazási pertől, amelyet még az őt két és fél éve doppingolással megvádoló L'Equipe, illetve a francia lap érintett újságírója ellen indított tavaly augusztusban.

Damien Ressiot 2007 márciusában írt arról, hogy a 2006 novemberében visszavonult sztár tiltott szereket használt, amit állítása szerint igazolt, hogy az elvégzett hormonvizsgálatok a normálisnál jóval magasabb tesztoszteronszintet mutattak ki Thorpe szervezetében.

A sydneyi igazságügyi hatósághoz benyújtott keresetét arra hivatkozva vonta vissza hétfőn a 26 éves exversenyző, hogy a franciák a per sokadik tárgyalási fordulóján sem voltak hajlandók megjelenni, vagy akár képviseltetni magukat Új-Dél-Wales állam legfelsőbb bíróságán.

Az Ausztrál Doppingellenes Ügynökség (ASADA) már 2007 augusztusában úgy foglalt állást: nincs bizonyíték rá, hogy az ötszörös olimpiai, 11-szeres világbajnok, 13-szoros világcsúcstartó Thorpe valaha is doppingolt volna, s hasonló megállapításra jutott a FINA, a Nemzetközi Úszószövetség is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×