eur:
393.82
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Wenger kocsmában tanulta a szakmát

Arsene Wenger elárulta, minek köszönheti, hogy sikeres labdarúgóedző lett belőle: gyerekkorában sok időt töltött a szülei kocsmájában.

Az Arsenal francia edzőjének szülei egy kocsmát vezettek a Duttlenheim nevű falucskában, és gyerekkorában Arsene Wenger sok időt töltött ott.

"Nincs jobb pszichológiai nevelés annál, ha egy kocsmában nevelkedsz, mert mindenféle emberrel találkozhatsz, és hallhatod, mennyire kegyetlenek. Hallod, ahogy azt mondják egymásnak: te hazug!" - idézte fel azokat az éveket a francia sztáredző.

Wenger hozzátette: még a taktikáról és a csapatösszeállításról is hasznos információkat szerzett a kocsmai tapasztalatokról, hiszen ott is gyakran beszéltek a labdarúgásról és a helyi csapat ügyeiről.

A francia edző hamarosan betölti 60. életévét, de hangsúlyozta, nem akar visszavonulni. "Eddig nem volt olyan nap, amikor azt gondoltam, tudok a futball nélkül élni" - emelte ki.

"Ebben a munkában fizikai erőre van szükség, és egy kicsit állattá kell válni, hogy meggyőzd az embereket, mennyire fontos nyerni" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×