eur:
387.9
usd:
360.1
bux:
0
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Felavatták Kubala László szobrát Barcelonában - videó

Ünnepélyesen leleplezték Kubala Lászlónak, a Barcelona legendás játékosának két méter magas szobrát a Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó-csapat stadionja előtt.

A Camp Nou stadionban rendezett ünnepségen megjelent a katalán együttes teljes vezérkara. A magyar szövetség képviseletében két alelnök, Dunai Antal és Nemes Ferenc, valamint Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke is ott volt Montserrat García Rius alkotásának leleplezésén.

Az avatást azért csütörtökön tartották, mert ezen a napon volt a 100 ezer férőhelyes Camp Nou Stadion felépülésének 52. évfordulója. Az eseményről videót a Sport című napilap oldalán nézheti meg, míg a szobrot ide kattintva lehet megtekinteni.

"Az FC Barcelona nagyszerű futballistája most már örökre ott lesz a stadionban" - írta az ABC című napilap.
A 2002-ben elhunyt Kubala 1950-ben szerződött a katalán egyesülethez, melynek színeiben 11 szezonon keresztül több mint 300 meccset játszott, s több mint 250 gólt lőtt. A klub centenáriumi évében, 1999-ben a szurkolók őt választották meg a valaha élt legjobb Barcelona-futballistának.

Az 1927. június 10-én született Kubala László egyedülálló rekordként három válogatottban is szerepelt: a magyarban háromszor, a csehszlovákban hatszor, majd a spanyolban - immár világklasszisként - tizenkilencszer.

Címlapról ajánljuk

Resperger István az Arénában az atomfegyverek stratégiai csapdájáról

Augusztus végére jöhet el a holtpont az ukrajnai háborúban Resperger István ezredes szerint. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent István Biztonságkutató Központ igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, az ukrán lőszerhiány, Oroszország területi nyereségei, valamint a hadigazdálkodás okozta nehézségek és az időjárás is megakaszthatja a harcokat. Szerinte lehetséges a francia szerepvállalás a háborúban, mégsem lenne sok haszna. Atomfegyverek bevetéséről pedig "nem egy ember dönt".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×