eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nyert a Liverpool, de nem vallott szégyent a Loki

A Liverpool hazai pályán 1-0-ra nyert a Debrecen ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A gólt Dirk Kuyt szerezte az első félidő utolsó percében.

Rafa Benítez, a Liverpool spanyol menedzsere a Reina - Johnson, Carragher, Skrtel, Insúa - Benajun, Kuyt, Gerrard, Lucas Leiva, Riera - Fernando Torres összeállításban küldte pályára csapatát. A Debrecen klubmenedzsere, Herczeg Andárs már délután nyilvánosságra hozta, hogy a Poleksica - Bodnár, Komlósi, Mészáros, Fodor- Czvitkovics, Kiss Zoltán, Leandro, Ramos, Szakály - Coulibaly tizenegyet szerepelteti.

A Liverpool kezdte a mérkőzést. A 4. percben Torres távoli lövéssel kísérletezett, de a labda jócskán elkerülte a kaput.

A Loki stabil védekezésből a labdaszerzés után gyors kontrákkal próbálkozott, de Coulibaly nem sokra jutott a liverpooli védők mellett. A hazaiak ekkor távoli lövésekkel próbálkoztak, mert nem jutottak közel Polekszics kapujához. A legaktívabb Kuyt volt, mellette Gerrard kísérletezett többször, de eredménytelenül.

A 22. percben Coulibaly harcolt ki egy szögletet, majd Bodnár bombázott távolról mellé. A magyar szurkolók biztatása néha túlszárnyalta az Anfield Road hazai közönségét is, a lelkes szurkolókról a BBC honlapja is külön megemlékezett.

A lelkesedéssel a pályán sem volt gond, a magyarok magabiztossága percről percre nőtt, sőt a 30. perc körül már többször is eljutott Reina kapujához a Loki. Czvitkovics remek lövését bravúrral védte a liverpooli kapus, majd Bodnár bátran ráküldött egy szabadrúgást 30 méterről, de a középre tartó labdát Reina fogta.

A szünet előtti perceket alaposan megnyomta a Liverpool, ám Polekszicsen nem tudtak kifogni a hazaiak. Riera kétszer is megtornáztatta a hálóőrt, majd Gerrard fejelt fölé. A 44. percben ismét a Vörösök csapatkapitánya veszélyeztetett, de lövése pár centivel mellé ment.

A Liverpool az első félidő hosszabbításában gólt szerzett. Torres lövését még kiütötte Polekszics, de az érkező Kuyt megelőzte a védőket és a kapuba jobb oldalába lőtt (1-0).

Elkezdődött a második félidő, amelynek első lehetősége a DVSC előtt adódott, de Szakály lövése mellé ment. A másik oldalon Johnson  veszélyes beadása után sikerült menteni Torres elől, bár a hazaiak büntetőt reklamáltak.

Az 51. perc Czvitkovics lőtt mellé 25 méterről, néhány perccel később pedig a nagy kedvvel játszó Gerrard bombázott, ám ezúttal sem találta el a kaput.

A Vörösök néhány percnyi lazább játék után újra támadásba lendültek, Benajun remek megindulása után lőtt, Polekszics azonban kiszedte a labdát a rövid sarokból.

A megsérült Ramos helyett Laczkó Zsolt állt be a 67. percben. A liverpooliak ezúttal fejesekkel veszélyeztettek, de Lucas és Torres bólntása is mellé ment.

Benítez csapata az utolsó 20 percben visszavett az iramból, tartották a vezetést, de a debreceniek nem mertek nagyon kitámadni.

A 78. percben Coulibaly lépett ki egy előrevágott labdával, átemelte Reina felett a labdát, de nem tudta a kapu felé irányítani, így a védők szögletre mentettek. A sarokrúgás után Bodnár elé pattant a labda, a rutinos védő lövésébe egy hazai játékos beleért, így újabb szöglet következhetett. A 79. percben Feczesin állt be Szakály helyére.

A másik oldalon a Liverpool egy gyors kontrát vezetve jutott el a DVSC tizenhatosáig, de túljátszották az akciót, Benajun végül fölé lőtt.

Czvitkovics távolról ellőtt egy szabadrúgást, de a labdát Reina biztosan fogta, majd a csereként beállt Babel próbálkozása suhant mellé.

A hazaiak az időt is húzták, ezt jelezte, hogy Benítez lecserélte a gólszerzőt, majd egy szögletet elszórakoztak. Az utolsó támadás még a Lokié volt, ám a beadást a liverpooli védők kifejelték, így az állás nem változott, a magyar bajnok hősies játékkal és helytállva 1-0-ra kapott ki Liverpoolban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×