INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Nyert a Liverpool, de nem vallott szégyent a Loki

Infostart / InfoRádió
A Liverpool hazai pályán 1-0-ra nyert a Debrecen ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A gólt Dirk Kuyt szerezte az első félidő utolsó percében.

Rafa Benítez, a Liverpool spanyol menedzsere a Reina - Johnson, Carragher, Skrtel, Insúa - Benajun, Kuyt, Gerrard, Lucas Leiva, Riera - Fernando Torres összeállításban küldte pályára csapatát. A Debrecen klubmenedzsere, Herczeg Andárs már délután nyilvánosságra hozta, hogy a Poleksica - Bodnár, Komlósi, Mészáros, Fodor- Czvitkovics, Kiss Zoltán, Leandro, Ramos, Szakály - Coulibaly tizenegyet szerepelteti.

A Liverpool kezdte a mérkőzést. A 4. percben Torres távoli lövéssel kísérletezett, de a labda jócskán elkerülte a kaput.

A Loki stabil védekezésből a labdaszerzés után gyors kontrákkal próbálkozott, de Coulibaly nem sokra jutott a liverpooli védők mellett. A hazaiak ekkor távoli lövésekkel próbálkoztak, mert nem jutottak közel Polekszics kapujához. A legaktívabb Kuyt volt, mellette Gerrard kísérletezett többször, de eredménytelenül.

A 22. percben Coulibaly harcolt ki egy szögletet, majd Bodnár bombázott távolról mellé. A magyar szurkolók biztatása néha túlszárnyalta az Anfield Road hazai közönségét is, a lelkes szurkolókról a BBC honlapja is külön megemlékezett.

A lelkesedéssel a pályán sem volt gond, a magyarok magabiztossága percről percre nőtt, sőt a 30. perc körül már többször is eljutott Reina kapujához a Loki. Czvitkovics remek lövését bravúrral védte a liverpooli kapus, majd Bodnár bátran ráküldött egy szabadrúgást 30 méterről, de a középre tartó labdát Reina fogta.

A szünet előtti perceket alaposan megnyomta a Liverpool, ám Polekszicsen nem tudtak kifogni a hazaiak. Riera kétszer is megtornáztatta a hálóőrt, majd Gerrard fejelt fölé. A 44. percben ismét a Vörösök csapatkapitánya veszélyeztetett, de lövése pár centivel mellé ment.

A Liverpool az első félidő hosszabbításában gólt szerzett. Torres lövését még kiütötte Polekszics, de az érkező Kuyt megelőzte a védőket és a kapuba jobb oldalába lőtt (1-0).

Elkezdődött a második félidő, amelynek első lehetősége a DVSC előtt adódott, de Szakály lövése mellé ment. A másik oldalon Johnson  veszélyes beadása után sikerült menteni Torres elől, bár a hazaiak büntetőt reklamáltak.

Az 51. perc Czvitkovics lőtt mellé 25 méterről, néhány perccel később pedig a nagy kedvvel játszó Gerrard bombázott, ám ezúttal sem találta el a kaput.

A Vörösök néhány percnyi lazább játék után újra támadásba lendültek, Benajun remek megindulása után lőtt, Polekszics azonban kiszedte a labdát a rövid sarokból.

A megsérült Ramos helyett Laczkó Zsolt állt be a 67. percben. A liverpooliak ezúttal fejesekkel veszélyeztettek, de Lucas és Torres bólntása is mellé ment.

Benítez csapata az utolsó 20 percben visszavett az iramból, tartották a vezetést, de a debreceniek nem mertek nagyon kitámadni.

A 78. percben Coulibaly lépett ki egy előrevágott labdával, átemelte Reina felett a labdát, de nem tudta a kapu felé irányítani, így a védők szögletre mentettek. A sarokrúgás után Bodnár elé pattant a labda, a rutinos védő lövésébe egy hazai játékos beleért, így újabb szöglet következhetett. A 79. percben Feczesin állt be Szakály helyére.

A másik oldalon a Liverpool egy gyors kontrát vezetve jutott el a DVSC tizenhatosáig, de túljátszották az akciót, Benajun végül fölé lőtt.

Czvitkovics távolról ellőtt egy szabadrúgást, de a labdát Reina biztosan fogta, majd a csereként beállt Babel próbálkozása suhant mellé.

A hazaiak az időt is húzták, ezt jelezte, hogy Benítez lecserélte a gólszerzőt, majd egy szögletet elszórakoztak. Az utolsó támadás még a Lokié volt, ám a beadást a liverpooli védők kifejelték, így az állás nem változott, a magyar bajnok hősies játékkal és helytállva 1-0-ra kapott ki Liverpoolban.

Kapcsolódó hang

Dénes Tamás értékelése
 


A címlapról ajánljuk