eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Pert nyert az MTK ellen Kovács Katalin

Pert nyert korábbi klubja, az MTK-Erzsébetváros ellen Kovács Katalin kétszeres olimpiai és 27-szeres világbajnok kajakos.

A sportoló által a távirati irodához hétfőn eljuttatott közlemény szerint a Fővárosi Bíróság megsemmisítette az egyesület első és másodfokú, elmarasztaló fegyelemi határozatát és kötelezte az MTK-t a perrel okozott költségek megtérítésére.

A Fővárosi Bíróság ítéletében kiemelte: "Köztudomású tény, hogy 2008 áprilisában Kovács Katalin és akkori edzője szakítottak egymással, így erre 2008 júniusában az MTK a fegyelmi eljárását nem alapozhatta. Azt a fegyelmi eljárási szabályzatot, amelyen a fegyelmi határozat alapult, csak 2008. május 28-án fogadta el az MTK elnöksége, így ennek rendelkezéseit nem alkalmazhatták volna az eljárás során. Ráadásul a kiszabott fegyelmi büntetést még ezen utóbb elfogadott fegyelmi szabályzat sem ismeri."

Az MTK-Erzsébetváros még a pekingi olimpia előtt indított fegyelmi eljárást Kovács ellen, aki a válogatókon nem klubtársaival ült egy hajóban - volt trénere, Fábiánné Rozsnyói Katalin irányításával - és ezzel az egyesület megítélése szerint cserbenhagyta az MTK-t. Kovácson kívül még Paksy Tímea és Fazekas Krisztina állt az MTK alkalmazásában, a klub álláspontja szerint velük kellett volna rajthoz állnia, ő viszont - miután elhagyta a sikertrénert - Janics Natasát, Kozák Danutát és Szabó Gabriellát választotta - ez a négyes később ezüstérmet szerzett Pekingben.

A fegyelmi testület úgy határozott, megvonják Kovács prémiumát és októberben az a határozat született, hogy a klub nem hosszabbítja meg Kovács 2008. december 31-én lejáró szerződését. A klasszis kajakos ezt követően a Domino-Honvédhoz igazolt, amelynek színeiben idén négy vb- és három Eb-aranyat lapátolt össze.

A hétfői ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×