eur:
389.62
usd:
362.01
bux:
68430.86
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Pars harmadik az atlétikai világdöntőben

Pars Krisztián a harmadik helyen végzett a férfi kalapácsvetők között a Szalonikiben zajló atlétikai Világdöntő második napján.

A 77,49 méterig jutott olimpiai ezüstérmes szombathelyi versenyzőt az ötkarikás bajnok, vb-győztes szlovén Primoz Kozmus (79,80 m) és a lett Igor Sokolovs (79,32) előzte meg.

Az augusztusi világbajnokságon negyedik magyar dobó - a nemzetközi szövetség honlapja alapján - utolsó, negyedik kísérletére érte el legjobbját, mellyel sikerült leszorítania a dobogóról az orosz Alekszej Zagornyijt.

A világdöntőben szombaton Kővágó Zoltán negyedik lett diszkoszvetésben, vasárnap este pedig még Papp Krisztina áll rajthoz, 3000 méteren.

A viadal összdíjazása hárommillió dollár, a számonkénti győztesek 30 ezerrel gazdagodnak. A második helyezettek 20, a harmadikok 12, a negyedikek 7, az ötödikek 5, a hatodikok 4, a hetedikek 3, a nyolcadikok pedig 2 ezer dollárral gazdagodnak.

Eredmények:
férfiak:
---------
kalapácsvetés:
1. Primoz Kozmus (szlovén) 79,80 m
2. Igors Sokolovs (lett) 79,32
3. Pars Krisztián 77,49

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×