eur:
392.36
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Talmácsi utolsó lett az első szabadedzésen

A MotoGP-ben szereplő Talmácsi Gábor a 17., utolsó időt érte el a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i Nagydíjának első szabadedzésén, a misanói pályán.

A leggyorsabb a vb-címvédő olasz Valentino Rossi lett, mögötte két spanyol pilóta, Jorge Lorenzo és Dani Pedrosa végzett a második, illetve a harmadik helyen.

Talmácsi - igaz még a legkisebb kategóriában, tehát a 125 kcm-esek között - tavaly megnyerte az adriai tengerpart közelében fekvő aszfaltcsíkon rendezett viadalt, tavalyelőtt pedig a második lett. Érthető, hogy kedveli a pályát és újabb komoly sikerekre vágyik, ám erre az idén eddig nagyon kevés esélye volt a motorsport elitkategóriájában.

A pénteki tréningen a 125 kcm-esek között 2007-ben világbajnok magyar versenyző egy 1:42.521 perces köridővel kezdett a pokoli hőségben, aztán gyorsan lefaragott ebből közel négy másodpercet (1:38.806 p), s ezzel akkor még alig maradt el a két éllovastól, a vb-pontversenyben vezető Rossitól és legnagyobb riválisától, a második Lorenzótól. Azután sokáig nem tudott javítani a magyar motoros, majd mintegy félórával a zárás előtt megint lefaragott egy keveset (1:38.543 p) időeredményéből, aztán a vége felé ismét sikerült gyorsítania (1:37.869 p), ám ez csak a 17., vagyis az utolsó helyhez volt elegendő.

"Úgy mondva, beáldoztuk a mai edzést, hogy a beállításokkal előrébb léphessünk. - mondta a gyakorlást követően Talmácsi. - Új szakember érkezett hozzánk, aki csak úgy tud segíteni, ha megpróbálkozunk néhány változtatással. Úgy gondolom, néhány edzésen belül érezhető lesz a munkájának az eredménye. A pályát ismerem és szeretem, így ha motorozhatóbbá válik a gép, akkor eredményes hétvégére számíthatunk."

"Azt hiszem, nagyon sok múlik majd a szerencsén és azon, hogy ki tud jobban a határon versenyezni a futamon" - nyilatkozta még a tréninget megelőzően Lorenzo. "Valójában csak az érdekel, hogy minél több futamot nyerjek. Nagyon bízom abban, hogy most, Misanóban is jó és eredményes leszek. Úgy érzem magam, mintha otthon versenyeznék."

"Nehéz lesz megelőznöm Lorenzót, nagyon kemény párharcra számítok" - fogalmazott a nyolcszoros világbajnok Rossi. "Ráadásul még ott van Dani Pedrosa is, aki szintén kemény falat lehet. A célom a dobogó, annál alább nem szeretném adni."

A 250 kcm-esek között szereplő Németh Balázs a 17. lett az első tréningen, míg Tóth Imre a 20. helyen végzett. Ebben a kategóriában a spanyol Hector Barbera volt a leggyorsabb, mögötte az olasz Mattia Pasini, Tóth csapattársa lett a második és a pontversenyben éllovas japán Aojama Hirosi a harmadik.

Németh Balázs elégedett volt a teljesítményével: "Az edzés elején nem úgy ment a motor, ahogyan szerettem volna, ezért több alkalommal is kimentem a boxutcába" - mondta. - "A végére egyre jobban belejöttem, sikerült találnom olyan pilótákat, akiknek a nyomába tudtam szegődni és el tudtam lesni tőlük a megfelelő kanyarvételeket. Úgy érzem, jól alakult a mai edzés, remélem holnapra még gyorsabb leszek."

"Nagyon meleg volt, a végére egy kissé el is fáradtam" - fogalmazott Tóth Imre. "Az elején nagyon sok kört mentem, ezért aztán a tréning végén már nem úgy mentem, ahogy szerettem volna. Mindenesetre érzem, hogy szombatra javulhatok, azt hiszem, legalább másfél másodperccel gyorsabb leszek."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×