eur:
394.87
usd:
371.43
bux:
66556.03
2024. április 16. kedd Csongor

Kedvező fordulat a sportközvetítési sagában

A futballszurkolók számára kedvező fordulat következett be az immár többfrontos közvetítési sagában: a Debrecen három BL-meccsét közvetítő DigiSportot minden műsorterjesztési társaság számára ingyenesen elérhetővé tették, míg az RTL Klub várhatóan beadja derekát, és a Barátok közt helyett élőben adja a Magyarország-Portugália világbajnoki selejtezőt.

Előre menekült a DigiTV, ugyanis csütörtöktől október végéig minden szolgáltató számára ingyenesen elérhetővé tette a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai meccseinek közvetítési jogát birtokló DigiSport csatornát - derült ki a cég közleményéből.

Ez azt jelenti, hogy a nyáron indult, és eddig mindössze 600 ezer háztartásban elérhető sportcsatorna az ország területének 80 százalékán fogható lesz - legalábbis elviekben, ugyanis kérdéses, hogy a szolgáltatók élnek-e a lehetőséggel, és felveszik-e kínálatukba a DigiSportot.

A szolgáltatóknak azért lenne fontos megtenni ezt, mert így több néző láthatná a szeptember 16-i Liverpool-Debrecen BL-meccset. A sorozat jogait a DigiSport és a TV2 vette meg, de az országos kereskedelmi adó csak keddenként közvetíthet, így a Loki bemutatkozását a DigiSport tűzi műsorára, mivel a liverpooli összecsapás szerdán lesz.

A helyzet azonban nem ilyen egyszerű, mivel novembertől már fizetni kell a szolgáltatóknak a DigiSport sugárzásáért, a FigyelőNet értesülései szerint ráadásul nem is keveset, háztartásonként 600 forintot, szemben a többi csatornáért kért 50-200 forinttal.

Tovább bonyolítja a dolgot, hogy a csatornaváltásról a törvény értelmében két héttel korábban értesíteni kell az előfizetőket, így ha valamelyik szolgáltató felvenné a DigiSportot kínálatába, az csak a Debrecen Liverpool elleni meccse után történhet.

Az Index információi szerint várhatóan a kis szolgáltatók mellett először a UPC kínálatában jelenhet meg a DigiSport, hiszen a DigiTV több, a UPC érdekeltségi körébe tartozó csatornát, így a Sport1-et is terjeszti, tehát a UPC jön egy szívességgel a konkurensnek.

Az is elképzelhető, hogy a TV2 lép közbe, és megpróbálja rábírni a DigiTV-t, hogy adja el a Debrecen szerdai meccseinek jogait. A sportcsatorna ugyanis egyelőre nem teljesíti az UEFA-val kötött szerződésben vállalt feltételeket, nem éri el a lakosság több mint felét, így a szövetség hajlandó lenne beleegyezni abba, hogy mégis a TV2-n menjenek a szerdai meccsek átmenetileg. Az már ugyanakkor biztos, az országos kereskedelmi adó felvételről, csütörtökön éjféltől leadja a Liverpool-DVSC találkozót.

Közben megoldódni látszik a jövő szerdai magyar-portugál világbajnoki selejtező ügye is. Az Index úgy tudja, az RTL Klub végül enged az MLSZ kérésének, és mégis élőben, 20:45-től közvetíti a sorsdöntő találkozót.

A műsorújságok felé még azt jelezte a csatorna, hogy a meccs közvetítése 21:30-kor kezdődik, vagyis a Barátok közt után, felvételről sugározzák csak a meccset. Szerdán az RTL Klub kommunikációs igazgatója még azt mondta, hivatalosan nem döntött a csatorna az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×