eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

DVSC: egyelőre nem tudják, mire költik a BL-pénzt

Szima Gábor, a DVSC labdarúgó-csapatának többségi tulajdonosa egyelőre nem tudja, mire költik azt az 1,9 milliárd forintot, amelyet a klub kap azért, mert bejutott a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeibe.

"Már többen kérdezték ezt tőlem az elmúlt napokban, de most is azt tudom mondani, hogy erről csak később szeretnék nyilatkozni" - mondta Szima a csapat csütörtöki edzésén. A Loki elsőszámú vezetője hozzátette: sok minden függ attól is, hogy a csütörtök esti sorsoláson kiket kap ellenfélül a Debrecen.

Debrecenben lenne helye a pénznek, hiszen az új stadion esetleges felépítése mellett a klub az utánpótlás-bázisát is erősítené. A szurkolók inkább előbbit látnák szívesebben most.

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a városi televízióban korábban elmondta: már az idén elkezdik egy új stadion tervezését, és az építkezés jövő tavasszal kezdődhetne. A fideszes politikus hozzátette, minimum 4,5 milliárd forintból, 15 vagy 30 ezer fő befogadására alkalmas stadion épülne Debrecenben, ha a kormány úgy dönt, hogy támogatja a beruházást. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a TV2-nek úgy nyilatkozott, ha pártja megnyeri a jövő évi választásokat, abban az esetben megépül a pálya.

A debreceni csapat jelenleg nem játszhat saját pályáján a Bajnokok Ligája főtábláján, mert a létesítmény nem felel meg az európai szövetség (UEFA) előírásainak. A Loki a bolgár Levszki Szófiát már a budapesti Puskás Ferenc Stadionban győzte le, és itt fogadja majd a BL-főtáblás riválisokat is.

Közben biztossá vált, hogy Dombi Tibor és Varga József nem játszhat a Bajnokok Ligája első csoportmeccsén eltiltás miatt. A szabályok szerint, aki eddig egy sárgát gyűjtött össze a selejtezők során, a büntetéseket nem viszi magával a főtáblás találkozókra, ám a két futballista esetében a két figyelmeztetés már eltiltást von maga után, ami nem törlődik.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×