eur:
389.62
usd:
363.55
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Baráth: Storcz Botond érdeme, hogy a női kajakosok nyugodtan készülhettek

Egyértelműen Storcz Botond érdeme, hogy a női kajakozók nyugodtan készülhettek, és így kiemelkedően szerepeltek a kanadai világbajnokságon - mondta az InfoRádiónak a magyar szövetség elnöke, Baráth Etele.

A sok nehézség után egy összetartó csapat jó hangulatban utazott a kanadai világbajnokságra, ahol az edzők mindenki mellett ott voltak, együtt dolgoztak - mondta az InfoRádiónak a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke. Baráth Etele szerint Storcz Botond szövetségi kapitány érdeme, hogy a női szakágban az elmúlt két év feszültsége után végre béke volt.

A férfi szakágban - fejtegette Baráth Etele - most ugyanaz a probléma, mint korábban a nőknél: a 2012-es londoni olimpiára fel kell építeni a négyeseket, ez azonban nem lesz könnyű, hiszen az edzők természetesen a saját versenyzőikért állnak majd ki. Storcz Botondnak azonban ezt a helyzetet is tudnia kell majd kezelni.

A szövetség elnöke hangsúlyozta: tökéletesen megbízik a szakvezetőben, ám hogy ő marad-e a kapitány, az elnökség dönti majd el.

A nyugodt felkészüléshez szükséges anyagiakról szólva Baráth Etele elmondta: a magyar sport támogatása annyira alacsony, még a közép-európai országokkal összehasonlítva is, hogy azt tovább csökkenteni semmiképp sem szabad.

"Ha az élsport rovására megy a támogatás hiánya, a gyerekeknek, az utánpóltásnak, és a magyar egészségnek, egyáltalán, a magyar kultúrának is a rovására megy" - tette hozzá a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke. Megjegyezte: a sportidolok olyan mintát mutatnak, amit az országnak követnie kell; ezt a sportpolitikának értenie és anyagilag is támogatnia kell.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×