eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Aggódnak a madridi és manchesteri költekezés miatt

Az európai labdarúgást irányító UEFA nyugtalanságának adott hangot - amúgy nem először - a jellemzően a Real Madrid és a Manchester City által művelt játékosszerző gyakorlat miatt.

Az UEFA szerint a tehetős spanyol és angol klub torzzá tette az európai futball-átigazolási piacot azzal, hogy hatalmas összegeket költött új labdarúgók leigazolására, és fordít magas bérezésükre.

Elébb a Real, a spanyol bajnokság legutóbbi ezüstérmese áldozott mintegy 271 millió eurót erősítésekre, így mindenek előtt Cristiano Ronaldo, Kaká, Xabi Alonso és Karim Benzema megszerzésével, míg az abu-dzabi arab sejkek tulajdonolta manchesteri klub megközelítőleg 170 milliót adott ki eddig azért, hogy a Premier League-ben az elmúlt szezonban gyengélkedő City az új idényben érdemben is labdába rúgjon, így aztán már a szigetországi csapat futballistája például olyan kiválóság, mint Carlos Tévez, Roque Santa Cruz, Gareth Barry, Emmanuel Adebayor és Kolo Toure.

"A jelenlegi általános financiális környezetben ez meglepetés, és kissé destabilizálja a piacot" - ejnye-bejnyézett a két klub "sorozatvételét" minősítve David Taylor UEFA-főtitkár.

Más kérdés, hogy amíg az UEFA csupán a szóbeli feddés eszközével él, és nemtetszésének enyhe formában ad hangot minden következmény nélkül, a kurzus mit sem változik: a vagyonos klubok - válság ide, krízis oda - vásárolnak tovább rendületlenül...

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×