eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Michael Schumacher visszatér a Formula-1-be!

A Ferrari hivatalosan bejelentette, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel pótolja Felipe Massát az augusztus 23-i valenciai Formula-1-es futamon, és várhatóan az idény hátralévő versenyein.

A német sztár azt közölte a csapattal, hogy készen áll a visszatérésre, és egy különleges edzésprogramban vesz részt a következő napokban, mielőtt hivatalosan is megerősítik, hogy ő ül be a Ferrariba a következő viadalon.

"A legfontosabb, Istennek hála, hogy Felipe állapota egyre javul. Ezúton is a legjobbakat kívánom neki. Délután találkoztam Stefano Domenicalival és Luca di Montezemolóval, és együtt úgy döntöttünk, hogy felkészülök, hogy átvegyem Felipe helyét" - nyilatkozta a 40 éves, hétszeres világbajnok Schumacher, aki 2006-ban vonult vissza.

"Kész vagyok arra, hogy segítsem a Ferrarit, nem térhetek ki a felelősségvállalás elől. Annak ellenére, hogy ezt a témát magamban már régen lezártam, olyan szorosan kötődöm ehhez a csapathoz, hogy nem mondhattam nemet ebben a szerencsétlen helyzetben. Persze mint versenyző örülök ennek a kihívásnak" - tette hozzá.

A német sztár addig helyettesíti Massát, amíg a brazil pilóta teljesen felépül, vagyis várhatóan az idei hét futam mindegyikén Schumacher ül majd a Ferrariban.

Michael Schumacher visszatérése azért meglepő, mert a tesztelési tilalom miatt az idei Ferrarit még nem vezette. A német sztár legutóbb tavaly Barcelonában körözött F1-es autóval.

Felipe Massa szombaton, a Hungaroringen szenvedett súlyos sérülést, miutén az előtte haladó Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították a Honvéd Kórház intenzív osztályára, ahol megoperálták. A pilóta már tudja a végtagjait mozgatni, hétfőn levették a lélegeztetőgépről, és rendszeresen kommunikál a családtagjaival.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×