eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Talmácsi történelmi győzelme

Megszerezte első pontját Talmácsi Gábor a MotoGP kategóriában, miután a 15. helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Német Nagydíján. A magyar versenyző menedzsere az InfoRádiónak azt mondta: a pontszerzés ellenére nem voltak maradéktalanul elégedettek a motor teljesítményével és a beállításaival.

Boldogok voltunk, hogy Gábor megszerezte első pontját a MotoGP-ben, hiszen magyar versenyző 1972 óta erre nem volt képes, a motor teljesítményével azonban nem voltunk elégedettek - összegezte a hétvégi Német Nagydíj eredményét Talmácsi Gábor menedzsere.

Stefano Favaro az InfoRádiónak elmondta: sokat kell dolgozniuk a motoron a Scot Honda mérnökeinek, és Talmácsira is vár még munka, hiszen egyelőre nem sikerült teljesen megszoknia a 800 köbcentis gépet.

A menedzser szerint a magyar motoros nagyon jó helyzetbe került azzal, hogy csapata még az előző, Laguna Secában rendezett nagydíj előtt megvált másik versenyzőjétől, Takahasi Jukitól, hiszen így kizárólag rá figyelnek a mérnökök.

Brno után támadás

A következő, Donington Park-i versenyen Talmácsi Gábor az eddigiektől eltérően gyári beállításokkal indul majd, és a továbbiakban az ott szerzett tapasztalatok alapján, a motoros igényei szerint alakítják majd a versenygépet - magyarázta Stefano Favaro.

A pontszerzés ellenére a menedzser szerint sem a csapat, sem a szponzorok elvárásai nem nőttek meg. Hozzátette: a versenyző és a Scot Honda vezetése a szerződés megkötésekor elfogadott egy munkaprogramot is, Talmácsi és menedzsmentje ehhez szeretné tartani magát.

Stefano Favaro hangsúlyozta: a Nürburgringen a magyar versenyző a vasárnap délelőtti bemelegítő edzésen csupán 1,6 másodpercre volt az első helyezettől. Folyamatosan fejlődik tehát, köreinek ritmusán azonban még javítani kell, mivel öt-hat gyorskör most még megvan annak az esélye, hogy bukik, amit mindenképpen el szeretne kerülni.

Ha sikerül tartani a munkaprogramot, a brnói futam után jelentősen javulni fog Talmácsi Gábor teljesítménye - jegyezte meg a motoros menedzsere.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×