eur:
388.67
usd:
361.72
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

A Hungaroring ismét sporttörténelmet írhat

A Hungaroring már eddig is sokszorosan bekerült a Formula-1 történelmébe. Magyarországon lett világbajnok Nigel Mansell, és egy ízben Michael Schumacher, de itt aratta első győzelmét Damon Hill, Fernando Alonso és a jelenlegi világbajnoki éllovas Jenson Button is. Most ismét sporttörténelmet írhat a Magyar Nagydíj.

A Formula-1-es világbajnokságon idén meglehetősen szürkén szereplő Toro Rosso istálló életében fontos változást hozhat a Magyar Nagydíj. Egyrészt várhatóan a Hungaroringen bevethetik a legtöbb csapat által már használt, és az év elején sokat vitatott diffúzor-rendszert, másrészt egyre erősebbek azok a hangok, amelyek Sebastien Bourdais távozásáról szólnak.

A korábbi IndyCar-bajnok ugyan kifejezetten cáfolta a távozásáról szóló híreket, ám több sajtóorgánum már kész tényként kezeli: Magyarországon más ül majd a Toro Rossóban.

A korábbi jelölt a ötszörös rali-világbajnok Sebastien Loeb volt, aki többször tesztelt már Formula-1-es torpedót, ráadásul a múlt héten két napot egy kisebb együléses versenyautóval körözött a Hungaroringen. A francia versenyző szívesen jönne a Formula-1-be, ráadásul a ralicsapatának főszponzora a Toro Rosso tulajdonosa ös, ám Loeböt a Citroën nem engedi el a rali világbajnokság idei befejezése előtt. 

Bourdais esetlegesen megürülő helyére így a jelölt Jaime Alguersuari, aki brit Forma-3-as bajnokként minden idők legfiatalabb Formula-1-es versenyzője lehetne. A spanyol, aki a RedBull nevelése, a Magyar Nagydíj vasárnapi versenynapján mindössze 19 éves és 125 napos lesz.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.

Élőben a BL-elődöntő: Real Madrid–Bayern München 0-0

A Borussia Dortmund már a június elsejei döntő résztvevője, ma este eldől, ki lesz az ellenfele. A Real Madrid és a Bayern München csatája nyolc napja Németországban 2-2-re végződött, aki most nyer a Bernabéuban, továbbjut. Döntetlennél hosszabbítás (esetleg tizenegyespárbaj) következik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×