eur:
389.07
usd:
360.67
bux:
67973.97
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kaká: Kiváltságosnak érzem magam - az első interjú

Kedden este mutatták be hivatalosan Kakát a Real Madridnál. A brazil aranylabdás, aki a 8-as mezben fog szerepelni új csapatában, első madridi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy felejthetetlen élmény számára, hogy a Bernabéu Stadionban 40-50 ezren voltak rá kíváncsiak. A Milantól érkező sztár elismerte, kikosarazta a Chelsea-t, mert álma volt, hogy a királyi gárdában szerepeljen. Hozzátette: elférnek majd egy csapatban Cristiano Ronaldóval. Az alábbiakban a Kakával készített interjú szerkesztett változatát olvashatják a realmadrid.com és a goal.com alapján.

Milyen érzés volt, hogy 40 ezren jöttek el a bemutatására?

Nagyon büszke voltam, mélyen megérintett, de érzem ennek a felelősségét is. Ez egy pozitív felelősség. Trófeákat akarok nyerni ezzel a klubbal. Fontos emberként fogadtak, és ez még jobban motivál.

Tapasztalt valaha ehhez a ceremóniához hasonlót?


Ronaldinho bemutatása a Milannál az egyetlen, ami hasonló volt. Sosem történt ilyen a futballban, ez történelmi a számomra is. Ez egy hihetetlen és felejthetetlen nap.



Miért döntött úgy, hogy elhagyja a Milant?

A Milan kinyitotta az ajtót előttem, megértettem a klub helyzetét a gazdasági válság miatt. A bajnokság végén a Milan édesapámon keresztül tudatta velem, hogy kaptak néhány ajánlatot, és hozzájárulnak, hogy tárgyaljak. Azt gondoltam, a távozásom a legjobb nekem és a klubnak is. Arra vágytam, hogy ha elhagyom a Milant, a Real Madridban szerepelhessek, és ez valóra vált.

Miért a Real Madridot választotta?


A Real elbűvölt minden téren. Sokat segítettek válogatott társaim, akik dicsérték a klubot.

Befolyásolta a döntést az a lehetőség, hogy Cristiano Ronaldóval szerepelhet egy csapatban?

Florentino Pérez ismertette a terveit, ez volt hatással a döntésemre. Ronaldo az egyik legjobb játékos, nagyszerűen teljesített a Manchester Unitedben. Nagy kiváltság egy ilyen csapatban játszani, szerencsésnek mondhatom maga, hogy kiváló labdarúgókkal szerepelhetek együtt.

Cristiano Ronaldo jelenléte enyhíti a nyomást?

Nem érzek nagy súlyt a vállamon, kiváltságosnak érzem magam. A Real Madridnak nagyszerű labdarúgói vannak.

A jó játékosok garanciát jelentenek a sikerre?

A tapasztalatom szerint a tehetség önmagában nem elég. Sok tehetséges játékossal találkoztam, akik nem értek el sikereket, míg a kevésbé tehetségesek igen.

Képes majd együtt szerepelni Cristiano Ronaldóval?

Nem lesz rivalizálás a pályán és azon kívül sem. Elférünk együtt a csapatban, tudunk majd együtt játszani. Mindketten tapasztaltak és bajnokok vagyunk.

Alfredo di Stefano mivel fogadta?

Érdekes dolgokat mondott nekem, a Bernabéu Stadiont a Maracanához hasonlította.

Harcban lehet a Real Madrid a Barcelonával?

Igen Florentino Perez elnök terve ezt célozza. A Barcelona megérdemelten szerzett három trófeát az előző idényben, de a Real Madrid fontos csapat lesz Európában és Spanyolországban is.

Beszélt már Manuel Pellegrini vezetőedzővel?


Még nem, de hamarosan találkozunk.

Mit mondott Carlo Ancelottinak, aki a Chelsea-hez akarta vinni?

Õszinte voltam vele. Megköszöntem, hogy együtt dolgozhattunk, és azt, hogy segített nekem, de kijelentette, a Real Madridnál akarom folytatni.

Mi a véleménye arról, hogy 67 millió euróért vette meg a Real?


Nem nekem kell megítélnem ezt.

Hogy látja a jövőjét a klubnál?

Hat éves szerződésem van, amit szeretnék kitölteni, sőt, még hosszabb ideig is maradnék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×