eur:
400.3
usd:
366.82
bux:
74228.4
2024. október 15. kedd Teréz

Megmenekül a csődtől a Liverpool

Nem kerül csődbe a Liverpool futballklubot működtető gazdasági társaság, ugyanis az egyik hitelező bank hajlandó átütemezni a tartozást.

Közel a megállapodás a Liverpoolnak hitelező egyik pénzintézettel a kölcsön refinanszírozásáról - értesült a BBC.

Július 24-én jár le az a 350 millió fontos bankkölcsön, amelyből az amerikai tulajdonosok, Tom Hicks és George Gillett megvásárolták az egyesületet 2007-ben. A hitelt két banktól, a Royal Bank of Scotlandtól (RBS) és a Wachoviától vették fel.

Több hetes tárgyalás után az RBS most azt közölte a liverpooli vezetőkkel, hogy fél évvel hajlandó átütemezni a tartozást. A BBC gazdasági szerkesztője, Robert Peston értesülései szerint ez a hírt azt jelenti a szurkolóknak, hogy a klub elkerüli a csődöt.

A két amerikai üzletember szóvivője egyelőre nem kommentálta a fejleményeket, míg a másik hitelező bank, a Wachovia még nem nyilatkozott arról, hogy szintén hajlandó-e a refinanszírozásra.

A klub más forrásból is pénzhez juthat: George Gillett a hétvégén megállapodott a világ egyik legpatinásabb jégkorongcsapatában, a Montreal Canadiensben lévő érdekeltségének eladásáról. A csomagért 550 millió fontot, azaz körülbelül 332,9 millió fontot fog kapni.

Tulajdonostársa, Tom Hicks ugyancsak azt tervezi, hogy más sportágakban meglévő érdekeltségei (így például a Texas Rangers baseball-csapatának, valamint a Dallas Stars hokicsapatában) lévő részvényei jelentős részén túlad.

George Gillett és Tom Hicks 2007 februárjában vette meg a Liverpool labdarúgó-csapatát 220 millió fontért, és vállalták, hogy 215 millióért új stadiont építenek. A 60 ezres aréna tervei el is készültek, de a pénzügyi krízis miatt 2012-ig elhalasztották az építkezés megkezdését.

Korábban egy dubaji befektető érdeklődött a klub iránt, januárban pedig a kuvaiti milliárdos, Nasszer Al-Karafi ajánlott 425 millió fontot a tulajdonosoknak, de az üzlet kútba esett, mert Tom Hicks és George Gillett csak a részvények felét adta volna el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

Hogyan lehet lassítani az öregedés folyamatát? Hogyan lehet meghekkelni a biológiai óránk járását? Milyen életmód, gyógyszer, hatóanyag segíti ezeket a folyamatokat? Amíg ezt genetikai úton nem lehet megtenni, milyen egyéni megoldások vannak? Mivel élhet a hétköznapi ember és milyen dimenzióban járnak ezen a téren a milliárdosok? Látványos kísérletek, tudományos információk és gyakorlati tudnivalók keretében mutatták be a legújabb longevity trendeket a Medipredict konferenciáján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×