eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

A vízilabdások is fejenként 20 millió forintot kapnak

Az egyéni győzteseknek járó jutalomban részesülnek a Pekingben olimpiai bajnokságot nyert vízilabdacsapat tagjai és Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A kormányszóvivő a kabinet ülése után elmondta: jóváhagyták a sportot felügyelő önkormányzati miniszternek azt a javaslatát is, hogy a bronzérmes Kozmann György, Kiss Tamás kenu páros a győzteseknek járó összeget kapja.

Daróczi Dávid elmondta: a vízilabdacsapat tagjainak teljesítményét így 12 helyett 20 millió forinttal, Kozmann Györgyét és Kis Tamásét pedig 11,2 helyett 16 millióval jutalmazzák.

A szóvivő azzal indokolta a döntést, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese sorozatban harmadszor nyert olimpiát, a kenu-páros teljesítménye pedig azért volt kiemelkedő, mert Kolonics György tragikus halála után, az ötkarikás játékok előtt néhány héttel álltak össze.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×