eur:
396.91
usd:
355.64
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Massa nyert, Raikkönen autója elfüstölt Valenciában

A Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa nyerte a Forma-1-es Európa Nagydíjat. A második helyen az angol Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), a harmadikon a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber) ért célba.

A negyedik a finn Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes), az ötödik az olasz Jarno Trulli (Toyota), a hatodik a német Sebastian Vettel (Torro Rosso-Ferrari), a hetedik a szintén német Timo Glock (Toyota), a nyolcadik pedig honfitársuk, Nico Rosberg (Williams-Toyota) lett.

A címvédő finn Kimi Raikkönen (Ferrari) műszaki hiba miatt feladta a valenciai futamot. A hungaroringi futam után ismét a motor hibásodott meg - akkor Massa volt az áldozat. Raikkönen a hatodik helyről esett ki.

A bokszutcában Massa második kerékcseréje után veszélyes körülmények között tért vissza Adrian Sutil Force Indiája mellé. A brazil utólag 10 ezer eurós pénzbüntetést és figyelmeztetést kapott.

Raikkönen második kiállása sem volt zökkenőmentes. Túl korán indult el, a tankolócsőt pedig az egyik szerelővel együtt magával rántotta. Euztán esett vissza az ötödikről a hatodik helyre.

A címvédő a pontversenyben már csak a harmadik, miután Massa megelőzte. A brazil 6, a finn 13 ponttal marad el Hamiltontól.

Címlapról ajánljuk

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×