eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Az amerikaiak is a magyar válogatottat magasztalják

Az amerikai férfi vízilabda-válogatott elsüllyedt a magyarok elleni küzdelemben - ezzel a címmel számolt be a The Washington Post vasárnap a pekingi olimpiai döntőről.

"Magyarország lenyűgöző teljesítménnyel nyerte meg sorrendben harmadik aranyérmét; az amerikaiak 14-10-re vesztettek, de 1988 óta első ízben szereztek érmet" - vigasztalta olvasóit a napilap.

Tony Azevedo, az amerikai csapatkapitány is elismerte a meccs előtt, hogy a magyar együttesben játszanak a világ legjobb lövői. Az újság szerint a híres favoritok legyőzéséhez az amerikai csapatnak le kellett volna lassítania a magyarokat, szorosra vonva a védelmet, ez azonban nem sikerült, még kapuscserével sem.

A lap szerint nemcsak Magyarország, hanem az egész világ fantasztikusnak tartja Kemény Dénes szövetségi kapitány csapatának teljesítményét.

A döntő helyszínén ott volt az amerikai szurkolók lelkes, zászlókat lengető csoportja, amely azonban rendre elsüllyedt a magyar drukkerek zászlótengerében, a magyar biztatások és rajongás közepette - írta az újság.

"A vízipóló Magyarországon olyan, mint nálunk az NBA (észak-amerikai kosárlabda-bajnokság) (...) ez az ő nemzeti sportjuk, ezt mindenki látja, ez nyilvánvaló, nagyszerűen játszanak" - mondta Merrill Moses, az amerikaiak kezdő kapusa, aki bekerült az olimpiai torna álomcsapatába.

"Aranyat szerettünk volna, de boldog vagyok, hogy érem lóg a nyakamban" - tette hozzá.

"Hatalmas lövőerejük van" - mondta a magyarrokról Terry Schröder szövetségi kapitány, aki a mérkőzés előtt még bizakodott, azt mondta, csapata fantasztikus formában van, nehéz megverni.

A magyar győzelem után már arról beszélt: "Úgy tűnt ellenük, mintha rossz lett volna a védelmünk, holott kitűnően védekeztünk az egész torna alatt. Ez főhajtás az előtt, milyen remek a (magyar) csapat".

"Elvertek bennünket, jól elvertek bennünket" - állapította meg Schröder, aki tagja volt annak az amerikai válogatottnak, amelyik az 1984-es és 1988-as olimpián is a dobogó második helyére állhatott fel.

"Fájni fog ez nekünk ma este, meg biztosan holnap is és még pár napig (...) de hetek-hónapok múlva a játékosok rá fognak jönni, hogy milyen hatalmas eredményt értek el és büszkék lehetnek" - fogalmazott a szövetségi kapitány.

Címlapról ajánljuk

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×