eur:
396.91
usd:
355.64
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A kormány értékelést kér a pekingi szereplésünkről

Értékelést kér a kormány a Nemzeti Sporttanácstól a pekingi magyar szereplésről. Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta: ha a testület javaslatot tesz valamilyen változtatásra, akkor azt megvizsgálja majd a kabinet.

Hangsúlyozta: a helyzetet a szakembereknek kell elemeznie, és mindenekelőtt gratulálni kell a magyar olimpikonoknak, hiszen a csapat mindent megtett a siker érdekében.

A kormányszóvivő úgy fogalmazott: az olimpiai szereplésből nem helyes belpolitikai vitát kreálni.

A pekingi olimpián Magyarország három arany-, öt ezüst- és két bronzéremmel zárt. Négy éve, Athénban 8 arany-, 6 ezüst- és 3 bronzérem volt a magyar mérleg. A magyar sportolók az 1896-os athéni nyitánytól kezdve összesen 160 első helyet gyűjtöttek az ötkarikás játékokon.

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke csalódott a szereplés miatt, mert szerinte a háromszor hat érem benne volt a csapatban.

Címlapról ajánljuk

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×