eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Vajda Attila aranyérmes!

Vajda Attila - Athén bronzérmese - aranyérmet szerzett a férfi kenu egyesek versenyében. A második a spanyol David Cal, a harmadik pedig a kanadai Tom Hall lett.

A címvédő David Cal meglehetősen rosszul rajtolt, de Vajdának sem sikerült jól indulnia, sokáig a mezőnyben lapátolt.

A magyar kenus másik nagy ellenfele, a Sydney-ben győztes Andreas Dittmer már az elején lemaradt a többiektől, míg az élen, meglepetésre, az üzbég Menkov állt, féltávnál már fél hajóval vezetve.

Ötszázhoz Vajda - hármas holtversenyben - a harmadik pozícióban érkezett, hatszáznál azonban óriási hajrát indított, csak Cal volt képes tartani vele a lépést.

A táv utolsó negyedében Vajda robbantott, ellapátolt Menkov mellett, majd leszakította magáról a spanyolt és magabiztos győzelmet aratott!

"Bajnok vagyok!" - kiáltott fel Vajda Attila, miután a kenuegyes megnyerése után kiszállt a hajóból.

"Úgy jöttem ki, hogy nyerni akarok, s köszönöm egy embernek, aki nem lehetett itt, de fentről figyelt engem, s az egész csapatot. Köszönöm Koló! Nagyon sok erőt adott a küzdeni akaráshoz, nagyon nehéz volt az egész verseny, ő végig velem volt, s az utolsó ötvenen már nem kellett, hogy velem legyen" - nyilatkozta a pekingi olimpia első magyar aranyérmese.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×