eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A pótválogatón is kikaptak Vereckeiék

Az országos bajnokságon is győztes Sík Márton, Beé István, Boros Gergely, Bozsik Gábor összeállítású egység nyerte a Szegeden rendezett kajakos olimpiai pótválogatót a kajak négyesek 1000 méteres távján.

A frissen alakult csapat mindössze 11 századmásodperccel előzte meg a válogatók első fordulójában győztes Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos, Horváth Gábor alkotta négyest.

Ezzel érdekes helyezet állt elő, ugyanis a férfi kajak szakág hét kvótát szerzett az ötkarikás játékokra, most pedig már nyolc versenyző kvalifikálta magát a csapatba. Eddig egyesben Vereckei (500 m) és Benkő Zoltán (1000 m), párosban pedig a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor duó (500 és 1000 m) került be az utazók közé.

"Ahogy korábban is mondtam, sajnos valakit ki kell venni a hajóból és Vereckei Ákost ültetni be a helyére. Egyelőre egyeztetek, de a délutáni elnökségi ülésen már előterjesztem a javaslatomat" - mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány, aki egy férfi versenyzőnek sem engedélyezi a duplázást egyazon távon. A szakember hozzátette: előzetesen kvótacserét kértek a nemzetközi szövetségtől (a fel nem használt női kajakos, illetve kenus indulási jogokért), de elutasító választ kaptak.

A szövetség elnöksége pénteken délután két órától ül össze, hogy jóváhagyja a pekingi csapat összetételét.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×