eur:
389.3
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Győztesként ünnepelték a német válogatottat Berlinben

Több mint százezer szurkoló győztesként ünnepelte az Európa-bajnoki ezüstérmes német válogatottat hétfőn délután a Brandenburgi kapunál.

A csapat nem sokkal korábban érkezett meg Berlinbe, s a Tegel repülőtérről autóbusz vitte a játékosokat a főváros központjába, ahol azonnal kezdetét vette a két évvel ezelőtti világbajnokság utáni fieszta hangulatával vetekedő ünnepség.

Az együttest a Brandenburgi kapunál Klaus Wowereit berlini polgármester köszöntötte. A felállított pódiumon a rajongók hatalmas üdvrivalgása közepette egyenként jelentek meg a játékosok, s köszönték meg a szurkolók támogatását és határtalan lelkesedését, amely az egész Európa-bajnokság alatt példamutató volt.

A fogadtatásból kitűnt, hogy a szurkolók jóval elégedettebbek voltak a csapat teljesítményével, mint maguk a labdarúgók, akik közül nem is egy csalódottságának adott hangot a vasárnap esti vereség miatt. Azt azonban kivétel nélkül elismerték, hogy a bécsi döntőben a spanyolok jobbak voltak.

A kedvenc ezúttal is Lucas Podolski és Bastian Sweinsteiger volt, de hatalmas üdvrivalgás fogadta a kapitány Michael Ballackot és a kaput, Jens Lehmannt is, aki még nem döntötte el, hogy búcsút mond-e a válogatottnak vagy nem. Kijutott az ünneplésből Joachim Löw edzőnek is, aki azt ígérte, hogy a válogatott a 2010-es világbajnokságon visszavág a spanyoloknak.

Az ünnepséget közvetítették a német közszolgálati televíziók, s a fogadtatást a kivetítők segítségével szabad ég alatt élvezhették szurkolók tízezrei más német városokban is.

"Így menetelnek a németek 2010-ig" - volt olvasható a játékosok trikóján, mintegy jelezve, hogy a két évvel ezelőtti világbajnoksági harmadik hely, s a mostani Európa-bajnoki második helyezés után két év múlva a dél-afrikai világbajnokságon a csapat már valóban győzelemre tör.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×