eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Dopping áll az úszóvilágcsúcsok hátterében?

Az amerikai úszók két világcsúcsot is hozó olimpiai válogatóversenyének első napján az ötkarikás aranyérmes Gary Hall Jr. doppingváddal állt elő, bár konkrétumokkal nem szolgált.

Az 50 m-es férfi gyors amerikai olimpiai bajnoka az omahai viadalon nyilatkozva annak a véleményének adott hangot, hogy szerinte az utóbbi idők világrekordesőjének hátterében nem a hi-tech, vagyis nem a Speedo űrtechnológiai alapon kifejlesztett csodadressze áll, hanem nagyon is a bevált régi módi, a dopping bújik meg a szupereredmények mögött.

"Nincs semmilyen bizonyítékom rá, de az az érzésem, hogy a dopping továbbra is létezik" - mondta újságíróknak a 33 éves Hall, aki amúgy megpróbálja kiharcolni a pekingi indulás jogát. Ha sikerül az első két hely egyikén végeznie, egyedi módon negyedik olimpiáján versenyezhetne 50 m gyorson.

Az omahai viadal nyitónapján Michael Phelps és Katie Hoff állított fel világcsúcsot, mindkettő a 400 m-es vegyesúszásban.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×