eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Benedek Dalma: A női kajak négyes babazsúr?

Rendkívül elkeseredett a kajakozó Benedek Dalma, aki hiába lett tavasszal második Kovács Katalin mögött az egyesbeli válogatón, valószínűleg semmilyen számban nem indulhat a pekingi olimpián. Benedek Dalma - aki egyesben, négyesben, majd legutóbb szombaton párosban is elveszítette a válogatót Kovács Katalinékkal szemben - az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában tisztességesen elvégzett felkészülésről és a magyar kajak-kenu sport iránti mélységes csalódottságról beszélt.

A Dunaferr többszörös világ- és Európa-bajnoka szerint a verseny megmutatta, hogy a Kovács Katalin, Janics Natasa páros jobb a Paksy Tímeával alkotott duójánál, csakhogy Szabó Gabó és Kozák Danuta kettőse jócskán mögöttük végzett, és mégis ez a két versenyző szerepelhet az olimpián, nem pedig ők.

Benedek Dalma egyébként vállalná a pekingi indulást, ha a szövetség elnöksége végül betenné a négyesbe, de tudja, hogy Janicsék ezt a lépést ellenzik.

Kérdésre válaszolva elismerte, hogy nem ápolta kellőképpen a viszonyát Kovács Katalinnal, de abban bízott, hogy a csapatok összeállításában nem a személyes kapcsolatoknak, hanem az eredményeknek, a teljesítményeknek kell meghatározó szerepet játszaniuk.

Azt reméltem, hogy itt nem az számít, hogy ki kinek szimpatikus, ki kinek a barátnője. Sajnos a magyar női kajakban mindez már babazsúrra kezd hasonlítani. Ha a két fiatalra gondolok, még soha nem volt ilyen könnyű kijutni az olimpiára - fogalmazott.

Az InfoRádiónak adott interjúban Benedek Dalma arról is beszélt, hogy Kozákra neheztel, mert egy stabil négyest rúgott fel, hagyott ott egy másik kedvéért. Megjegyezte: a történtek miatt egy életre leírta a fiatal kajakozót.

A versenyző tudja, hogy a történteket nem lesz egyszerű feldolgozniuk, hiszen immár másodjára maradnak le az ötkarikás játékokról Paksy Tímeával - ahogy legutóbb, most is megkérdőjelezhető körülmények között.

Benedek Dalma elmondta, hogy hatalmas benne a csalódottság a magyar kajak-kenu sporttal és a szövetség vezetésével szemben, ugyanakkor eddigi edzőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal még át kell beszélnie a történteket, a szakembert továbbra is el tudja képzelni felkészülése irányítójaként.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány véleményét ide kattintva olvashatja el.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×