eur:
388.97
usd:
363.39
bux:
68177.52
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Könnyebb ágon a horvátok, az osztrákok a csodában bíznak

Csoportelsőként jut a negyeddöntőbe Horvátország az osztrák-svájci labdarúgó Európa-bajnokságon, miután második meccsét is megnyerte. A horvátok magabiztos játékkal 2-1-re győztek Németország ellen. A B csoport másik mérkőzésén a társházigazda Ausztria a hosszabbításban lőtt tizenegyesgóllal ért el 1-1-es döntetlent Lengyelország ellen. A mérkőzéseket Dénes Tamás, az InfoRádió Európa-bajnokságról tudósító szakértője értékelte.

A horvátok jobban, és főként agresszívebben játszottak, mint az osztrákok elleni nyitómérkőzésükön, akkor ugyanis összesen egyszer lőttek kapura, mégis megnyerték a mérkőzést, hiszen Modric értékesítette a 11-est. Most ennél lényegesen jobban futballoztak, sőt, mint a horvát sportnapilap főcíme hirdette ma reggel, csodálatosan - mondta Dénes Tamás, az InfoRádió Európa-bajnokságról tudósító szakértője.

A németek voltak a mérkőzés esélyesei, ezzel kapcsolatban Ballack fogalmazott utólag találóan: sajnos a német válogatott azt hitte, már elértek valamit. A németek valóban túlzott magabiztossággal játszottak, ennek itták meg a levét.

A horvátok számára ez rendkívül fontos győzelem volt. Korábban mindenki azt hitte, a német válogatott lesz a csoportelső, így elkerülheti a rendkívül veszélyes portugálokat. Ez a lehetőség immár a horvát válogatott számára adott, ők majd a Portugália mögött továbblépő csehekkel, vagy törökökkel fognak játszani.

A szakíró a cseheket véli esélyesebbnek, de úgy fogalmazott, hogy Horvátország csapata mindkét válogatott ellen esélyes a győzelemre, ha a németek elleni játékát mutatja.

Csodára várva

A másik mérkőzés Ausztria és Lengyelország között zajlott, a végeredmény 1-1 lett, bár meglehetősen furcsa büntetővel egyenlítettek az osztrákok. Történt szabálytalanság, így a játékvezető döntése bizonyos szempontból nem megkérdőjelezhető, de ilyen szabálytalanság tucatjával esik meg egy mérkőzésen, és nem szokták befújni - fogalmazott Dénes Tamás.

Az osztrákok nehéz helyzetben vannak, mert ha le is legyőzik Németországot, akkor sem biztos, hogy ők jutnak tovább második helyen. Ausztriában nagyon erős az optimizmus, sokan emlegetik az 1978-as cordobai mérkőzést, amikor egy nagyon erős német válogatottat sikerült legyőzniük Argentínában, a világbajnokságon. Ez az esemény az osztrák futball szótárban cordobai csodaként szerepel - emlékeztetett az InfoRádió tudósítója.

A mai erőviszonyok azonban mások, idén már játszott egymással a két válogatott, és a németek simán vertén három góllal az osztrákokat - hívta fel a figyelmet a valós esélyekre a szakíró.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×