eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hamilton nyert és megelőzte Räikkönent

A McLaren-Mercedes angol pilótája, Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Monacói Nagydíjat. A részben esős és rendkívül kaotikus futamon a lengyel Robert Kubica (BMW) lett a második, a brazil Felipe Massa (Ferrari) a harmadik. A finn Kimi Räikkönen (Ferrari) a kilencedik lett, így Hamilton megelőzte a pontversenyben.

Már a felvezető kör sem telt eseménytelenül: a finn Heikki Kovalainen McLarenje a rajtácson ragadt.

A rajtnál az esőben Hamilton megelőzte Räikkönent, de Massával nem tudta tartani a lépést. A McLaren angol sztárja az esőben néhány kör után a palánknak csapta autója hátulját, de még ez is belefért, sőt, jól is jött ki a monacói káoszból, mert az utolsó biztonsági autós fázis előtt 38 (!) másodperc volt az előnye Kubicához képest.

A futamon szinte mindenki hibázott, az első körökben több baleset is történt, a skót David Coulthard és a francia Sebastien Bourdais kicsúszása után egy időre a biztonsági autót is beküldték, a Torro Rosso egyébként éppen a már roncs Red Bullba csúszott bele.

A magabiztosan vezető Massa még a 15. körben Massa elfékezte magát, kicsúszott, és amíg visszatalált a pályára, Kubica elhúzott mellette és ideiglenesen átvette a vezetést.

Később Raikkönen is kisodródott ugyanott, ahol Massa, ráadásul a finn pilóta a Ferrari első vezető szárnyával a falnak ütközött, majd be kellett mennie a boxba és emiatt visszacsúszott a hatodik helyre.
Raikkönen a második biztonsági autós fázis után az alagútból kihajtva megcsúszott, és hátulról nekiütközött a negyedik helyen haladó német Adrian Sutil (Forca India) autójába. A német szenzációs versenye ezzel véget ért, de ezúttal Raikkönennek sem jutott pont.

A negyedik helyen az ausztrál Mark Webber (Red Bull), az ötödiken a német Sebastian Vettel (Torro Rosso), a hatodikon a brazil Rubens Barrichello (Honda), a hetedeiken a japán Kazuki Nakadzsima (Williams), a nyolcadikon pedig a finn Heikki Kovalainen (McLaren) ért célba.

Az összetettben Hamilton 38 ponttal vezet Raikkönen (35), Massa (34) és Kubica (32) előtt. A következő futamot, a Kanadai Nagydíjat két hét múlva rendezik Montrealban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×