eur:
399.32
usd:
363.9
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

A sikeredző és az életre szóló tüske

Bő egy héttel felmentése után Kovács István az InfoRádióban elfogadhatatlannak nevezte azt az eljárást, ahogyan eltávolították a Honvéd férfi vízilabdacsapatának éléről. Minden idők egyik legsikeresebb klubedzője tíz évet töltött a fővárosi együttesnél, és ezalatt hatszor lett bajnok, egyszer pedig Euroliga-győztes a Honvéddal.

Kovács István a többi között azt sérelmezte, hogy egy héttel a bajnoki szezon vége előtt döntöttek a menesztéséről - indokolatlanul felbolygatva ezzel a hazai sportéletet.


Provokálhatták?

A tréner képtelenségnek nevezte, hogy etikai problémákat vetettek a szemére, és nem bízták rá a Szeged elleni bronzmeccseket. Kovács István azt InfoRádióban azt mondta, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem tárgyalt a csongrádi klubbal sem korábban, sem a felmentése óta.

"A szegedi szerepvállalásomról szóló információk kitalációk. Aki ezt kiötölte, nyilván tudatosan dobta be a köztudatba" - fogalmazott minden idők egyik legsikeresebb klubedzője.

Az edző úgy érzékelte, hogy ez is az egyik fontos lépése volt az elmozdítására tett - végül sikeres - kísérletnek. Arra a kérdésre, hogy provokálták-e, Kovács István azt mondta, hogy nem tud másra gondolni.

Megjegyezte, hogy idei szerződésében nem volt egyetlen olyan pont sem, amely szakmai követelményként megfogalmazta volna, hogy ismét a bajnoki döntőbe kell kerülni. Az alapszakasz-győztes Honvéd egyetlen góllal maradt alul a Vasassal szemben az elődöntő ötödik meccsén, és egy találattal kapott ki a bajnoki címvédőtől az Euroliga-negyeddöntőbe jutásról határozó találkozón is.


Életre szóló tüske

Kovács István az InfoRádiónak adott interjúban cáfolta azt a felvetést is, hogy megromlott volna a viszonya a játékosok többségével. Azt mondta, hogy még az ő elmozdítását szorgalmazókkal is rendezett kapcsolata volt, adott nekik rendszeres játéklehetőséget.

A tréner nem tagadja, hogy rosszul érintette menesztése.

"Ez egy olyan tüske az ember életében, amit haláláig visel. Az eljárását semmiképpen nem tudom elfogani. Elbántak velem, nekem egy személyben kellett elvinnem a balhét. Én soha életemben nem jártam volna el senkivel így, pláne azokkal, akikkel hosszú évekig együtt építkeztem" - fogalmazott Kovács István.

A szakember szerint az elnökség meghurcolta, bár ebből a rendkívül kellemetlen helyzetből jól jött ki, mivel a sportban mozgó közvélemény, a vízilabda-társadalom és a sajtó is mellé állt a szakosztállyal szemben.

Kovács István elmondta: igen jól esett neki, hogy a rivális klubok edzői, vezetői, szponzorai közül is sokan megkeresték, és menesztése után felhívta többek között Székely Éva olimpiai bajnok úszó és Frenkl Róbert sportorvos, a Magyar Sporttudományi Társaság elnöke is.

(A Kovács Istvánnal készült interjút teljes terjedelmében meghallgathatják vasárnap délután egy és két óra között az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában.)

Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×