eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Lefújhatja a NOB az olimpiai láng világútját - videóval

Az olimpiai láng világútjának lefújását vette fontolóra kedden a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Pekingi bejelentés szerint a NOB illetékesei a héten ülnek össze a kínai fővárosban, hogy bevitassanak egy ilyen értelmű döntést, amely a londoni és párizsi incidensek nyomán merült fel.

Hasonló megmozdulások várhatók szerdán San Franciscóban is, a láng útjának egyetlen amerikai állomásán, ahol két nappal a láng érkezése előtt Tibet-párti tüntetők felmásztak a világhírű Golden Gate hídra.

A kínai jogsértések ellen tiltakozó tüntetők tibeti zászlót és két transzparenst feszítettek ki a város jelképének számító építményen - és a hírtelevíziók élőben közvetítették, amint felmásztak a híd tartókábelein.

Az sem kizárt, hogy a későbbi olimpiák előtt sem rendezik majd meg az olimpiai láng hagyományos stafétáját.

Kína ragaszkodik a lánghoz

Ugyanakkor a kínai olimpiai szervező bizottság szóvivője közölte: a lángot végigviszik eredetileg kijelölt útján, ebben senki nem akadályozhatja meg őket.

A lángot március 24-én gyújtották meg a görögországi Olympiában, és húsz ország érintésével viszik Pekingbe, ahol augusztus 8-án kezdődik a sportesemény.

A szervezőbizottság szóvivője, Szun Vej-tö elítélte a lángfutást megzavaró londoni és párizsi tiltakozókat, és közölte: a fáklya vitelét a terveknek megfelelően folytatják.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×