eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

"Sokkos állapotban a Ferrari"

A nemzetközi sajtó kiemelten cikkezik a Ferrari váratlan fiaskójáról és Lewis Hamilton magabiztos diadaláról az idénynyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíj másnapján. A spanyol lapok nem győzik dicsérni kedvencüket, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót melbourne-i negyedik helyéért.

Olaszország:

Corriere dello Sport: "Sokkos állapotban a Ferrari. Két motor is felmondta a szolgálatot, közben Hamilton uralta a versenyt. Az első GP a McLaren jegyében zajlott, a Ferrari-elnök Montezemolo szerint ez a megaláztatás jót fog tenni a csapatnak."

Gazzetta dello Sport: "Diadal Hamiltonnak, rémálom a Ferrarinak. Az ausztrál futam több hibát hozott, mint bravúrt, csupán Hamilton maradt ki a bakiparádéból. Tökéletes állapotban lévő autójával előbb az első rajtkockát szerezte meg, majd a nagydíjon is bizonyított."

La Repubblica: "Hamilton máris elporzott, fenomenális volt a McLaren. Ha igaz, hogy a szezonnyitó győztese lesz egyben a világbajnok is - mint tavaly Kimi Raikkönen esetében -, Hamilton duplán örülhet a sikernek."

Anglia:

The Sun: "Ide vele! Lewis első lépése a világbajnoki cím felé. Nagyot szólt ez a győzelem."

The Mirror: "Hamilton simán besiklott a célba, könnyű győzelem volt. David Coulthard azonban veréssel fenyegette meg Felipe Massát."

Daily Mail: "Kinek kellenek előzések, amikor a Forma-1 ilyen roncsderbiket produkál? Az első futam szinte berobbantotta az idényt, Hamilton simán nyert, mögötte azonban mészárlás zajlott."

Daily Telegraph: "Tavaly a McLarennek 50 millió euróba került a Ferrari utáni kémkedés. Ezért a szezonrajtért azonban valószínűleg akár a dupláját is kifizették volna."

The Times: "Hamilton hibátlan villámrajtot vett második F1-es idényében. A Ferrari csak bukdácsolt, és egyik autóját sem tudta eljuttatni a célig."

The Guardian: "A brit pilóta jéghideg üzenetet küldött riválisainak, amikor közölte: karrierje egyik legkönnyebb sikerén van túl, és ennél még sokkal gyorsabban is tud versenyezni."

Svájc:

Blick: "Így nem fog összejönni a címvédés a Ferrarinak. Raikkönen és Massa összekeverte a melbourne-i pályát egy rodeóarénával, s végül mindketten tönkretették a motort."

Basler Zeitung: "Hamiltont megkímélte a káosz, így 58 izgalmas kör és három safety car-bevetés után ő haladt át felemelt ököllel elsőként a célvonalon."

Spanyolország:

El País: "A tavaly még a McLarennél csapattárs Hamilton és Fernando Alonso lettek Melbourne hősei. Előbbi megnyerte a zűrzavaros viadalt, míg utóbbi egyik legjobb GP-jét tudhatja maga mögött."

El Mundo: "Alonso a varázspálca nélküli varázsló. Olyan kocsival harcolta ki a negyedik helyet, amely rosszabb a legtöbb konkurensénél."

El Periódico: "Az elektromos segítség megszüntetésével visszatért a régi idők szelleme az F1-be. Ismét ügyességet, szerencsét és hőstetteket látunk, amelyek egykor naggyá tették ezt a sportágat."

Marca: "A káosz birodalmában a 22 autóból csak hét ért célba. Végre nem a leggyorsabb, hanem a legmegbízhatóbb kocsik nyernek."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×