eur:
392.59
usd:
365.78
bux:
66850.85
2024. április 26. péntek Ervin

Dávid: Hamilton és a McLaren a vébé esélyese

Lewis Hamilton és a McLaren-Mercedes újabb győzelemeire számít Dávid Sándor. A Forma-1-es szakíró erről az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában beszélt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után.

"Ennél jobb versenyt ritkán lát az ember" - összegezte a Melbourne-ben történteket Dávid Sándor, aki megjegyezte, hogy kivételesen nem kellett eső a káoszhoz és a látványos jelenetekhez.

A szakíró szerint örömteli, hogy a korábbiaknál több a motivált, fiatal versenyző a mezőnyben, a német Nico Rosberg pedig most került életében először dobogóra Forma-1-es versenyen. Megnyugtatónak nevezte, hogy a biztonsági előírásoknak köszönhetően a nagy kicsúszások és balesetek ellenére egyik indulónak sem esett baja.

A mozgalmas versenyből a győztes Lewis Hamilton érzékelhetett a legkevesebbet, hiszen többnyire tisztán hajthatott az élen, legfeljebb a biztonsági autóra kellett figyelnie.

Az angolt saját magán kívül csak a safety car verhette volna meg, ha elrontja az újrakezdéseket. Hamilton a mezőny legjobb autójában most még meggyőzőbben ment, mint tavaly. Látszott rajta, hogy meg sem izzadt az Albert Parkban - fogalmazott Dávid Sándor.

A Ferrari-versenyzők általános meglepetésre estek-keltek, hibáikat pedig műszaki hibák tetézték.

Dávid Sándor Felipe Massa teljesítményét értékelte gyengébbre, a címvédő Kimi Raikkönen legalább szépen rajtolt, próbált felzárkózni, a szokottnál harcosabb volt.

Hiába technikai sport a Forma-1, ha a pilóta indiszponált, akkor bármilyen jó lehet az autó, kevés a sikerhez. Döntő a versenyző fizikai-szellemi felkészültésge. Raikkönen meggyötört arca és Hamilton frissessége mindent elárult - jegyezte meg.

Hozzátette: a két Ferrari-versenyzővel ellentétben Fernando Alonso a gyengécske Renault-val is tudása legjavát nyújtotta, és ennek meg is lett az eredménye.

Dávid Sándor azt mondta, hogy a Ferrari akár már Malajziában javíthat, de Hamilton és a McLaren-Mercedes végső sikerére számít.

Ha Hamilton csak a nyolcvan százalékát nyújtja vasárnapi teljesítményének, már nehéz lesz megverni - fűzte hozzá a szakíró, aki felhívta a figyelmet a német versenyzők és a német motorszállítók előretörésére is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×