eur:
401.32
usd:
365.88
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Csak kicsit lépett a Barcelona a Madrid felé - futballösszefoglaló videókkal

Angliában az Arsenal nem nyert egyedül a négy nagy közül. Olaszországban a Roma a hajrában fordított a Milan ellen,de maradt hatpontos hátránya az ugyancsak győztes Interrel szemben. Németországban a Bayern kikapott a forduló előtt még utolsó Cottbustól. Spanyolországban a Real Madrid és a Barcelona is gyengén játszott idegenben - de a katalánok legalább egy pontot szereztek.

A négy élcsapatból három nyert, de egyiknek sem volt könnyű dolga. A Chelsea John Terry fejes góljával gyűrte le a nagy csapatok ellen eddig pont nélküli Sunderlandet, JT-nek 2006. augusztus 20. óta ez volt az első gólja a Premier League-ben. Ismét Frank Lampard és Joe Cole volt a Kékek két legjobb játékosa, de ezúttal kitett magáért Carlo Cudicini kapus is.

A Derby szerdán egy hatost kapott a Chelsea-től - ehhez képest most sokáig jól tartotta magát a Manchester United ellen. Cristiano Ronaldo szerezte végül a vendégek győztes gólját, ő volt a bajnokcsapat legjobb játékosa. De nagyszerűen mutatkozott be a gárdában Ben Foster, akit korábban a klubja a Watfordnak adott kölcsön, onnan került be a kapus az angol válogatottba. Fosternek egyébként a teljes őszi idényt ki kellett hagynia sérülése miatt.


A Liverpool gyorsan hátrányba került a Reading ellen, de aztán fordítani tudott. A Vörösök a Barnsley elleni kupavereség óta hétből hetet nyertek. Javier Mascherano volt a legjobbjuk, aki első angliai gólját szerezte. Fernando Torres nevéhez fűződik a győztes gól: a csatár már 20 találatnál jár a bajnokságban. Ezt a határt a Pool játékosai közül legutóbb Robbie Fowler érte el, még 1995-1996-ban.

Az Arsenal sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzésén nem tudott nyerni. Arsene Wenger felettébb bosszúsan mondta a mérkőzés után, hogy túl sok pontot hullajtott el feleslegesen a csapata az elmúlt hetekben. A Boro - amelynek menedzsere, Gareth Southgate a posztra lépése óta még veretlen az Ágyúsok ellen - vezetett az Emirates Stadiumban, de az utolsó percekben Kolo Touré legalább az egyik pontot megmentette a csapatának.

Anglia, 30. forduló

Szombat
Derby-Manchester United 0-1
Sunderland-Chelsea 0-1
Liverpool-Reading 2-1
Portsmouth-Aston Villa 2-0
West Ham-Blackburn 2-1
Arsenal-Middlesbrough 1-1
Vasárnap
Fulham-Everton 1-0
Wigan-Bolton 1-0
Manchester City-Tottenham 2-1
Hétfő
Birmingham-Newcastle
Az élcsoport: 1. Manchester United 67 (29 mérkőzés), 2. Arsenal 67, 3. Chelsea 64 (29), 4. Liverpool 59Az AS Roma tartja a lépést az Interrel, miután a szombat esti rangadó hajrájában fordítani tudott a Milan ellen. A piros-feketék az idény során már sokadszor verték meg saját magukat. Hetvenöt percen keresztül kitűnően futballozott Carlo Ancelotti csapata, sőt Kaka találatán kívül is szerezhetett volna gólokat.

Ám utolérte régi végzete: a védelem két, enyhén szólva is elkerülhető gólt kapott. Előbb a csereként beállt Giuly rosszul eltalált labdája csapta be a jó lövésre számító Kalacot, majd Vucsinics lépett ki a lehető legjobb ütemben a lesre állítással próbálkozó védők közül, s higgadtan csavart a kapuba.



A Romának egyébként jobb a csapata, mint a pénzügyi helyzete. A Corriere dello Sport szerint a hétvégén a tulajdonos Sensi család 240 millió eurós ajánlatot kapott egy amerikai milliárdostól, bizonyos Casey Wassermantől. A család azonban cáfolta az ajánlat tényét.

Az Intert újabb belső válság kínozza. Ezúttal - a televíziós kamerák tanúsága szerint - Zlatan Ibrahimovic különbözött össze Roberto Mancinivel. Nem a svéd az első a sorban, korábban Patrick Vieira is összeveszett az edzővel. Az olasz tévések leolvasták a lecserélése miatt duzzogó Ibrahimovic ajkáról a Mancininek szánt mondatot: "Remélem, tényleg elmegy a szezon végén."

A Fiorentina fontos győzelmet aratott a Genoa ellen, s megerősítette a negyedik helyét. A firenzeieken nem látszott a hétközi UEFA-kupa-mérkőzés fáradsága. Adrian Mutu góllal tért vissza sérülése. A Juventus csak nagyon nehezen, Vincenzo Iaquinta a 88. percben elért góljával gyűrte le a Napolit.

Olaszország, 28. forduló

Szombat
Udinese-Lazio 2-2
AS Roma-AC Milan 2-1
Vasárnap
Inter-Palermo 2-1
Fiorentina-Genoa 3-1
Sampdoria-Catania 3-1
Atalanta-Empoli 4-1
Cagliari-Torino 3-0
Reggina-Siena 4-0
Livorno-Parma 1-1
Juventus-Napoli 1-0
Az élcsoport: 1. Inter 67, 2. AS Roma 61, 3. Juventus 54, 4. Fiorentina 50, 5. AC Milan 46Folytatódik a Real Madrid rossz sorozata a Riazorban: a csapat az 1991-1992-es idény óta nem tud nyerni a Deportivo pályáján. Bernd Schuster csapata okolhatja a balszerencséjét a mostani vereség miatt (Pepe öngóljával győzött az utóbbi négy fordulóban 10 pontot szerzett Depor), de önmagát csapja be vele.



Nagyon gyenge teljesítményt nyújtott a Madrid, szinte helyzete sem akadt a 90 perc alatt. Schuster egyébként úgy látta, a Depor csak a védekezéssel törődött, tipikus nulla-nullás meccs volt. Pechjükre Pepe lábáról még be is pattant a labda a Madrid hálójába.

A Barcelona öt pontra megközelíthette volna legnagyobb vetélytársát, de nem tudta legyőzni az újonc Almeríát. Pedig a katalánok kétszer is vezettek (előbb Bojan, majd Eto'o lőtt gólt), a hazaiak azonban két szöglet után is a Barca kapujába fejelték a labdát. Frank Rijkaard együttese Gabriel Milito kiállítása miatt 10 emberrel fejezte be a mérkőzést. A Barcelonában sem Messi, sem Ronaldinho nem játszott, sőt Henry is csak csereként állt be. Igaz, ő készítette elő aztán a második gólt.

Botrányba fulladt a Betis és az Athletic Bilbao mérkőzése. A hazai szurkolók egy teli palackkal fejbe dobták a baszkok kapusát. Alig egy éve hasonló eset történt ugyanebben a stadionban, az "áldozat" akkor Juande Ramos, a Sevilla akkori edzője volt.

Az Atlético Madrid simán legyőzte a Levantét, Simao Sabrosa és Forlán voltak a piros-fehér-kékek legjobbjai. Ugyancsak simán nyert a Barcelonát megközelítő Villarreal, amelynek legjobbja a kapusa, Diego Lopez volt.

Spanyolország

28. forduló
Szombat
Deportivo-Real Madrid 1-0
Betis-Athletic Bilbao félbeszakadt
Recreativo-Murcia 4-2
Valencia-Sevilla 1-2
Vasárnap
Villarreal-Zaragoza 2-0
Getafe-Racing 2-1
Espanyol-Mallorca 2-1
Valladolid-Osasuna 0-0
Almería-Barcelona 2-2
Atlético Madrid-Levante 3-0
Az élcsoport: 1. Real Madrid 62, 2. Barcelona 55, 3. Villarreal 53, 4. Atlético Madrid 47, 5. Sevilla 45

4

A Bundesligában a Bayern München az idény legnagyobb meglepetését okozta cottbusi vereségével. A keleti gárda mindkét találatát szerb Jelics szerezte, aki a téli átigazolási időszakban került a csapathoz, korábban egyébként a kínai bajnokság gólkirálya is volt. Az Energie Cottbus híveitől amúgy akár le is fújhatnák a bajnokságot: a csapat az utolsó helyről a legrosszabb nem kieső helyre ugrott előre.

Szeptember 23. óta először kapott ki hazai pályán Hajnal Tamás csapata, a Karlsruhe. A magyar játékos végigjátszotta a mérkőzést. Szoros az élmezőny mögött is az állás, a Karlsruhe ezzel a vereséggel visszacsúszott a kilencedik helyre. Ilyen hátul éppen legutóbbi hazai veresége óta nem állt a KSC.

Huszti Szabolcs csapata nagy nehezen kiharcolta a döntetlent a kieső helyen álló Bielefeld ellen. A magyar játékos végigjátszotta a találkozót. Nem lépett ellenben pályára Dárdai Pál a Rostockban pontot szerző Herthában.

Németország, 24. forduló

Péntek
Schalke-Duisburg 2-1
Szombat
Energie Cottbus-Bayern München 2-0
Hamburger SV -Dortmund 1-0
Bochum-VfB Stuttgart 1-1
Karlsruhe-Frankfurt 0-1
Hannover-Bielefeld 2-2
Rostock-Hertha BSC 0-0
Vasárnap
Werder Bremen-Wolfsburg 0-1
Bayer Leverkusen -Nürnberg 4-1
Az élcsoport: 1. Bayern M. 50, 2. Hamburg 45, 3. Leverkusen 44, 4. Werder 43, 5. Schalke 41

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×