eur:
398.03
usd:
360.09
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Pálinger legyőzte a lengyeleket

A magyar női kézilabda-válogatott 28-26-ra nyert Lengyelország ellen a franciaországi világbajnokságon, a középdöntő első fordulójában. Németh András szövetségi kapitány játékosai a mérkőzés nagyobbik részében gyengélkedtek, de a kapus Pálinger Katalin végig remekelt.

A magyarok a spanyolok elleni 26-26-os döntetlent, a lengyelek pedig a románokkal szemben 38-33-ra elveszített mérkőzést hozták magukkal a középdöntőbe, így mindkét csapat azzal a tudattal kezdte az összecsapást, hogy újabb pontvesztés már sokba kerülhet.

Kimaradt helyzetekkel indult a csata, az első gólt a rivális lőtte a 4. percben. Aztán fordítottak a magyarok, de változatlanul sok volt a hiba.

A 29. születésnapját ünneplő Pálinger jó százalékkal hárított, ám elhúzni nem sikerült. Szűcs és Szamoránsky kiállítása alatt azonban Tóth betalált, és ez nyomasztólag hatott a lengyelekre. Az átlövő belelendült (7-4), majd 8-5-nél, a 19. percben az ellenfél szakvezetője időt kért.

A folytatásban is sorra kapták a büntetéseket a magyarok, míg támadásban több ziccer kimaradt. Malczewska duplájával a 22. percben 8-8 lett az állás.

Felváltva estek a találatok, majd a 25. percben már a lengyelek vezettek 11-10-re. A szünet előtt a jobb szélső Majerek sziporkázott, ennek nyomán a rengeteg technikai hibát elkövető magyarok kétgólos hátránnyal vonultak pihenőre.

A fordulás után minden maradt a régiben: ziccereket hibázott a Németh-csapat, és állandósult a két-háromgólos különbség.

Ahogy azonban javult a védekezés, kiélezettebb lett a küzdelem, a 36. percben pedig Hornyák egyenlített (15-15). A lengyel kapitány egyből időt kért.

Kirsner ült ki a képzeletbeli büntetőpadra, újból a riválisnál volt az előny, de azonos létszámban már nem, mert Mehlmann könyörtelenül értékesítette helyzetét.

Balogh is jó szakaszt kapott el, duplázott (19-16). Szűcsöt állították ki, az emberhátrány alatt a magyarok lendülete nem tört meg, Görbicz egymás után kétszer is betalált (21-16).

Nagyobb sebességre kapcsoltak a lengyelek, de hiába, mert a magyar válogatott is felpörgött, Pálinger pedig remekelt. Egyre több labdát lopott a csapat, az indulásokból pedig gólok születtek. Állandósult az öttalálatnyi különbség, majd néhány rontás, és megint szorosabbá vált az állás.

Az utolsó öt percben Duda kétszer is bevette Pálinger kapuját (27-24), Kirsnert kiállították, ám a magyar kapus kritikus szituációban hétméterest fogott. Csakhogy Duda megint eredményes volt. Végül Balogh adta meg a kegyelemdöfést.

A második félidőben helyenként már jól játszó magyarok a pénteki szünnap után szombaton délután az eddig százszázalékos németekkel találkoznak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon azonban az a hír hozta meg igazán a hangulatromlást, hogy Irán Izreal közvetlen megtámadására készülhet az USA szerint, ami az esti órákban be is következett. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a részvénypiac esni kezdett, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni, és megugrott az olaj ára. Európában a kezdeti felpattanás után délután hamar megjött a lefordulás a közel-keleti hírre, míg az USA-ban begyorsult az esés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×