eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Wenger nem akar díszelőadást a századikon

Szerda este folytatódik a Bajnokok Ligája csoportköre, az E, F, G és H betűjelő csoportok csapatai negyedszer lépnek pályára. Különösen érdekesnek ígérkezik a Barcelona-Rangers, a Sporting-Roma és a Steaua-Sevilla mérkőzés.

Az E csoportban a Barcelona a szezon egyik legnehezebb mérkőzésére számíthat a keményen védekező Rangers ellen. A skótok aligha nyílnak majd ki a Nou Campban, s nem is titkolják, egyetlen ponttal is nagyobb elégedettek lennének. Eddigi egyetlen idegenbeli mérkőzésüket egyébként - Lyonban, meglepetésre - fölényesen megnyerték.

Ettől függetlenül természetesen a Barcelona az esélyesebb. A katalánok, minden sorozatot beleértve, hét meccset játszottak hazai pályán a 2007-2008-as szezonban, s mindegyiket megnyerték, ráadásul legalább kétgólos különbséggel. A gólkülönbségük 20-3!

Frank Rijkaard a hosszú hetek óta sérült Samuel Eto'o és Deco kivételével szinte a legjobb tizenegyével számolhat, csak Gianluca Zambrotta nem játszhat a legutóbbi bajnoki találkozón szerepeltek közül. Felépült ellenben Gabriel Milito.

A Rangers némileg ünnepi mérkőzésre készül: a klub legutóbb 25 éve játszott a Nou Campban európai kupamérkőzést, s akkor, a Dinamo Moszkvát legyőzve, megnyerte a Kupagyőztesek Európa-kupáját. (Más kérdés, hogy a meccs vége, a részeg szurkolók miatt botrányba fulladt.)

A csoport másik mérkőzésén az Olympique Lyon a VfB Stuttgartot fogadja. A franciák eddigi egyetlen 2007 őszi hazai BL-meccsüket elveszítették a Rangers ellen, s e találkozó után Jean-Michel Aulas, a klubelnök azt mondta, csapata már csak az UEFA-kupa-szereplésben bízhat.

Ám a stuttgarti győzelem visszaadta a reményt, s egy újabb győzelemmel a Lyon közel kerülhetne a csoport második helyezettjéhez. Az OL jó formában van: a Rangers elleni, említett vereség óta mind az öt mérkőzését megnyerte. A Stuttgart számára a vereség azt jelentené, biztos, hogy a csapat az UEFA-kupa-szereplésről is lemondhat.


E csoport
Barcelona-Rangers
Lyon-Stuttgart
A csoport állása: 1. Barcelona 7 pont, 2. Rangers 7, 3.Lyon 3, 4. Stuttgart 0


A Manchester United könnyű feladat elé néz: ha nyer az Old Traffordon, a Dinamo Kijev ellen, már továbbjutott. Ryan Giggs, a Vörös Ördögök veterán középpályása logikus érvvel támogatta meg, miért is fontos, hogy már szerda este kiharcolja a továbbjutást a csapata: "Sűrűn követik egymást a mérkőzések, minél kevesebb az éles meccs, annál jobb."

Sir Alex - aki a napokban a klubhoz szerződésének 21. évfordulóját ünnepli - az újra megsérült Gary Neville, valamint Paul Scholes kivételével minden kulcsjátékosára számíthat, visszatért a keretbe Michael Carrick is.



A Dinamo Kijevet, Szabó József szívpanaszai miatt, Oleh Luzsnij, az Arsenal egykori jobbhátvédje irányítja majd. Luzsnij hajdanán éppen egy Manchester United elleni győzelemmel mutatkozott be játékosként Angliában.

Talán izgalmasabb, ha úgy tetszik, kiegyenlítettebb párharcnak ígérkezik az AS Roma lisszaboni fellépése. E találkozó döntő lehet a csoport második helyét illetően. A Roma jobban áll, miután megnyerte a hazai mérkőzését, de a Sporting most javíthat.

Luciano Spallettinek nem sokat csökkentek a gondjai, Francesco Totti és Alberto Aquilani még mindig sérült, nem épült fel Cristian Panucci sem. Rodrigo Taddei ellenben legalább már a kispadra leülhet. Az edző számára az egyetlen jó hír, hogy a legutóbbi bajnokit eltiltása miatt kihagyó Daniele De Rossi játszhat.

F csoport
Manchester United-Dinamo Kjev
Sporting CP-AS Roma
A csoport állása: 1. Manchester United 9 pont, 2. AS Roma 6, 4. Sporting CP 3, 4. Dinamo Kijev 0.

A G csoportban sima mérkőzésnek ígérkezik az Inter és a CSZKA Moszkva találkozója. A kék-feketék az elmúlt napokban nem is e találkozóval, hanem Luis Figo műtétjével foglalkoztak. Az ősszel nagyszerű formában futballozó portugál sípcsontja eltört a hétvégi, Juve elleni mérkőzésen, Pavel Nedved belépője után. A műtét jól sikerült, de Figo idén már aligha játszhat.


A négyes másik mérkőzése kiegyensúlyozottabb összecsapást ígért. Az Isztambulban az Intert is legyőző Fener ezúttal a PSV-t fogadja. A két csapat meglehetősen rossz hangulatú, köpködésekkel, könyöklésekkel tarkított mérkőzést játszott egymással két héttel ezelőtt.

Most is szoros csatára lehet számítani. A törökök közül hiányzik majd a Bajnokok Ligája idei őszének 96 (!) brazilja közül az egyik leggólerősebb, az Inter elleni meccset eldöntő Deivid. A hollandok, Ronald Koeman távozása után új edzővel érkeztek Törökországba: az ugyancsak Európa-bajnok Jan Wouters vette át a csapatot.

G csoport
Internazionale-CSZKA
Fenerbahce-PSV
A csoport állása: 1. Inter 6 pont, 2. Fenerbahce 5, 3. PSV 4, 4. CSZKA 1


A H csoportban az Arsenal Prágába látogat - két hete 7-0-ra nyert a cseh bajnokság listavezetője ellen. Most aligha születik ilyen különbségű eredmény, de egy döntetlen már továbbjutást érhet. E mérkőzés Arsene Wenger 100. BL-mérkőzése lesz az Arsenal élén.

Ugyanakkor nehéz lenne azt feltételezni, hogy a francia menedzser élete mérkőzésének tartja a prágai kirándulást: Rosicky, Fabregas, Hleb és Touré, valamint a hetek óta sérült Van Persie el sem utazott a csapattal. Walcott, Eduardo da Silva és Adebayor alkotja majd a támadószekciót.



A Sevilla is nagyon közel kerülhet a továbbjutáshoz, ha nyert Bukarestben. Manolo Jiménez együttese jó formában van, utóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyert. Luis Fabiano és Kanouté lesz ezúttal a két csatár, Kerzsakov sérült. A románok nincsenek csúcsformában, de ha nem tudnak nyerni, végleg eltemethetik a továbbjutásról szőtt álmaikat.

H csoport
Steaua-Sevilla
Slavia-Arsenal
A csoport állása: 1. Arsenal 9 pont, 2. Sevilla 6, 3. Slavia 3, 4. Steaua 0.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×