eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Élesedik a konfliktus az Arsenal és a Manchester United között

Keményen bírálta az Arsenal menedzsere manchesteri kollégája javaslatát, miszerint maximalizálni kellene az egy klubban szerepeltethető külföldi játékosok számát. A Manchester United trénere azt is valószínűsítette, hogy a londoni klub tiltakozik majd leginkább javaslata ellen.

Sir Alex Ferguson elképzelése meglehetősen érdekes annak fényében, hogy mindössze négy angol játékost szerepeltetett az Arsenal elleni szombati rangadón, a nyáron pedig 40 millió fontot költött Carlos Tevez, Nani, Anderson és Tomasz Kuszcsak leigazolására, akik ugyancsak nem brit állampolgárok.

Minderre tekintettel az Ágyúsok menedzsere megjegyezte, hogy Sir Alex-nek talán figyelembe kellene vennie saját idegenlégiósainak érzéseit.

"Ez nem igazán elegáns dolog a saját külföldi játékosaival szemben. Nem lennék boldog, ha a Manchester United légiósa lennék, de ez nem az én felelősségem. Ha megnézik a United nyári igazolásait, meglehetősen sokat költöttek külföldi labdarúgókra" - fogalmazott Arsene Wenger.

A két patinás klub közötti konfliktust tovább szította egy kisebb incidens, amely a színfalak mögött zajlott a szombati találkozón az Arsenal stadionjában. Sir Alex Ferguson az Ágyúsok biztonsági eljárását kritizálta, míg a hazai klub részéről azt kifogásolták, hogy a Manchester biztonsági emberei nem működtek együtt velük.

Arsene Wenger szerda este a századik Bajnokok Ligája-mérkőzésen ül majd az Arsenal kispadján, és ennek apropóján megjegyezte, hogy komoly kihívás játékosai számára sorozatban nehéz mérkőzéseket játszani.

A legutóbbi fordulóban hazai pályán 7-0-ra legázolt Slavia Praha elleni találkozó azonban nem valószínű, hogy ezek közé tartozik, így a következő, igencsak zsúfolt időszak előtt - tizenhárom mérkőzés hat hét alatt - pihenteti Cesc Fábregast és Alexander Hlebet is, míg Kolo Touré és Tomas Rosicky sérülés miatt nem léphet pályára Prágában.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×