eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Szurkolók Talmácsiról: "pályafutásának minden éve csoda" - képgaléria

Több ezer ismerős, barát és szurkoló fogadta a Ferihegyi repülőtér termináljában Talmácsi Gábort. A 125 köbcentiméteres kategóriában a vasárnapi valenciai futamon ugyan csak második lett a magyar versenyző, de összesítve öt ponttal megelőzte csapattársát, a spanyol Hector Faubelt. Talmácsi Gábor, kezében egy egyes rajtszámú bukósisakkal csak biztonsági őrök között tudott eljutni a csarnokban felállított színpadhoz.

Fodor Donát, a világbajnok régi barátja Talmácsi feliratú Superman jelmezben az InfoRádiónak elmondta, hét éve ismeri a 26 éves sportolót, és szerinte Talmácsi Gábor most ért el a karrierje csúcspontjára.

"Gabi pályafutásának minden éve csoda, minden évben azt mondtuk, hogy elérte a plafont és ha most abbahagyja, akkor az is a csúcsot jelenti. Amikor a KTM-hez került és világbajnoki harmadik lett, az is fantasztikus eredmény volt. A tavalyi év visszalépés volt, idén pedig mindenkinek csak az álmai között szerepelt, hogy vébét nyer, de senki nem hitte volna. Jorge Martinez csapatfőnök legnagyobb emberi erénye az volt, hogy spanyol szponzorokkal, spanyol csapatban, Spanyolországban hagyták a magyar pilótát nyerni"

"Életem legnagyobb élménye volt"

Viszolajszky András, egy másik rajongó úgy véli, a világbajnoki ezüstérmes Hector Faubel akármit is mond, Talmácsi Gábor volt a legjobb.

"Életem legnagyobb élménye volt a verseny. Csak a gyermekem születésénél izgultam úgy, mint ezen a futamon. A csapattársával kellett megvívni, akinek ráadásul jobb felszerelésű motorja van - ez volt a dolog pikantériája. Fantasztikus, hogy a gyengébb motorral meg tudta verni.

Mit szól ahhoz, hogy Faubel szerint ő érdemelte volna meg a világbajnoki címet, mert jobb volt?


Meg kell nézni, hogy ki szerzett több pontot. No comment."

Talmácsi Gábor a több ezer rajongó előtt a családjával együtt pezsgőt bontott, majd azt mondta, nem ő egyedül a világbajnok, a győzelem az egész csapaté. A rögtönzött ünnepség után Talmácsi Gábort rendőrmotorosok kísérték a belvárosba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Van egy hely, ahol máig nem ért véget a második világháború

Japán és Oroszország kapcsolata az elmúlt években nem alakult túl jól, amely jelentős részben a történelmi ellentétek megoldatlanságán alapul. A két hatalom a japán szigetvilág északi részén került összetűzésbe, a területi kérdéseket pedig a második világháború óta nem sikerült megnyugtatóan rendezni, ezért jogi szempontból gyakorlatilag itt még egyáltalán nem fejeződött be a konfliktus. Voltak próbálkozások a helyzet rendezésére, ám a jelenlegi geopolitikai szituáció egyáltalán nem tűnik kedvezőnek a konstruktív párbeszédre, mivel a felek álláspontja egyre inkább távolodni látszik. Pedig a lezárás akár követendő példát is állíthatna szerte a világon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 18:00
×
×
×
×