eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lewis Hamilton kiteregette legszemélyesebb titkait

A napokban jelenik meg Lewis Hamilton életrajzi könyve, melyben a Forma-1 kis híján világbajnoki címet szerző újonca pályafutásáról és családi életéről is vall. A 22 éves sportoló arról is beszél, hogy mekkora plusz motivációt jelent neki most 15 éves, mozgássérült öccse.

Lewis Hamilton életében az egyik legerősebb motivációt 15 éves öccse, Nicolas jelenti. A fiú két hónappal a tervezettnél korábban született és kiderült: központi idegrendszerének zavara miatt mozgássérült lett. A betegséget azonban csak másfél éves korában diagnosztizálták.

"Nic nehezen jár és betegsége az egész testére hatással van, de sosem panaszkodik. Bármilyen legyen is a helyzet, mindig mosolyog. Emlékszem, amikor a mostohaanyám, Linda várandós volt vele, emlékszem, amikor megszületett. Bementem hozzá és csak néztem a testvéremet. Mindig azárt imádkoztam, hogy legyen egy öcsém, és nagyon boldog voltam, amikor megszületett" - mesélte Lewis Hamilton.

A McLaren sofőrje arról is beszélt, hogy amikor öccse négy éves volt, meg kellett operálni a lábát, hogy megnyújtsák az ínakat, így segítve őt a mozgásban. "Nic nyolc hétig gipszben volt. Én akkoriban voltam 11 éves, már nagyban gokártoztam, hétvégenként versenyekre jártam. Nicket egy hét után kiengedték a kórházból, kapott egy tolószéket és az egész család jött velem a versenyekre" - emlékezett vissza Lewis Hamilton.

Nem hagyja győzni

Az élsportolói életmódból fakadóan a Forma-1-es versenyzőnek kevesebb ideje marad az öccsére, de néha így is tudnak együtt tölteni egy kis időt: "A török nagydíj után, mielőtt Olaszországba kellett volna utaznom, hazamentem szüleim házába. Az idő nagyszerű volt, Nic is otthon volt és nagyszerűen szórakoztunk együtt".

"Amikor számítógépes játékokat játszunk, mindig mindent megteszek, hogy legyőzzem. Soha nem hagyom győzni. Tulajdonképpen soha senkit nem engedek győzni, legyek bár otthon, vagy bárhol máshol" - mondta Lewis Hamilton.Karrierkezdet nehézségekkel

Korábban arról olvashattak, hogy már szerződése volt a Formula-1-es McLaren-istállóval, amikor kis híján véget ért Lewis Hamilton pályafutása - azelőtt, hogy egyáltalán elkezdődött volna. A száguldó cirkusz egyik legnagyobb tehetségét - aki újoncként kis híján világbajnok lett - ugyanis 2001-ben, 15 évesen felfüggesztették az iskolában.

Az eset akkor történt, amikor a 15 éves Lewis Hamilton - mint kiderült, ártatlanul - belekeveredett egy iskolai verekedésbe, melynek során az egyik iskolatársának eltört két ujja, és megsérült a karja.

"Jövőre még jobb leszek"

Az egy ponttal elbukott világbajnoki címről szólva Lewis Hamilton elmondta: "Nem foglalkozom a 'mi lett volna, ha...' kezdetű mondatokkal. Jövőre még jobb leszek. Ez a sportág a győzelemről szól. Még 22 hét van a szezonkezdetig és én már tűkön ülök".

Arra a vádra, mely szerint nem volt elég tisztelettudó a kétszeres világbajnok csapattárssal, Fernando Alonsóval szemben, Lewis Hamilton némileg meglepődve felelt: "Úgy gondolják, hogy hagynom kellett volna nyerni? Mindig is tisztelettudóan viselkedtem, de soha nem fogok hátradőlni. A legjobb akarok lenni".

További részletekért kattintson ide!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×