eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Aranyérmes lett Kulcsár Krisztián a vívó-vb-n

Kulcsár Krisztián aranyérmes lett a szentpétervári vívó-világbajnokság férfi párbajtőr versenyében, miután 15-12-re nyert a francia Boisse ellen. Ez a magyar küldöttség első érme a viadalon.

Kulcsár Krisztián egész napos kiegyensúlyozott teljesítményét a döntőben is folytatta. A magyar versenyző kiválóan kezdett a francia Eric Boisse ellen: 4-0-ra elhúzott, majd a második asszó végén már 8-3-ra vezetett.

Ezt követően a francia közelebb került hozzá, de Kulcsár 13-12 után két szép találatot ért el, így győzött.

A 36 éves Kulcsár ezt megelőzően még a legjobb nyolc közé se került be világbajnokságon, Eb-n pedig egyszer, 2000-ben volt bronzérmes. Csapatban kétszeres olimpiai második (1992, 2004) és kétszeres világbajnok (1998, 2001).

Férfi párbajtőr egyéniben legutóbb 1982-ben született magyar diadal világbajnokságon, akkor Pap Jenő nyert.

Kovács Iván a 15., Imre Géza a 19., míg Boczkó Gábor a 33. helyen végzett.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×