eur:
394.31
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Egy hét alatt szétesett a Roma - de az 1-7 emléke nem kísért

Újabb nyolc mérkőzést játszanak a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este. Az AS Roma az április 1-7 után ismét az Old Traffordon szerepel. A Stuttgart a nagy formába lendült Barcelonát fogadja. Az Inter a PSV ellen próbál meg javítani. Érdekességet négy csoport összesen nyolc mérkőzéséről

Az E csoportban a Lyon a skót Rangers együttesét fogadja. A francia bajnok a hétvégén éppen a BL selejtezője miatt elhalasztott mérkőzését pótolta.

Az idény során először játszott igazán jól, 3-0-ra megverte a Lenst. Mind a két csapat vezeti holtversenyben országa bajnokságát - de a Bajnokok Ligájában nem járnak azonos cipőben.

A Lyon az első mérkőzésen simán kikapott a csoport legnagyobb esélyesétől, a Barcelonától. A Rangers viszont fordítani tudott 0-1-ről Glasgow-ban, a Stuttgart ellen.

A Rangers menedzsere, Walter Smith tavaly ilyenkor még skót szövetségi kapitány volt: csapatával a Hampden Parkban legyőzte a franciákat. Amikor aztán a skótok néhány hete nyertek a Parc des Princes-ben is, már nem Smith volt a kapitány.

A "sváboknak" nehéz dolga lesz: a Barcát kapták ellenfélnek a második játéknapra. A katalánok korábban gyengén szerepeltek idegenben, de szombat este 4-1-re nyertek Valenciában a Levante ellen.

Armin Veh, a VfB Stuttgart edzője meglepő, de nagyon őszinte nyilatkozattal hívta fel magára a figyelmet: "El sem tudom képzelni, hogyan tudjuk majd feltartóztatni a Barcelonát. Nagyon sok védelmi hibát követünk el, s ha a Barcelona ellen is így lesz, nagy bajban leszünk."

A katalánok hívei számára jó hír: Ronaldinho váratlanul játékra jelentkezett, Rijkaard ezért be is hívta a keretbe. A brazil csillag is elutazott a társaival Stuttgartba. Még az is elképzelhető, hogy játszik, ellentétben Yaya Touréval, aki a Levante ellen megsérült, s így csatlakozott Gianluca Zambrottához.

Mindketten körülbelül egy hónapot fognak kihagyni. Könnyebben sérült Gabriel Milito is, ezért valószínűleg a felépült Carles Puyol visszaveszi a helyét a védelemben.

Rijkaard tart a csapat sérültjeinek állapotától: "Örültem a Levante elleni győzelemnek, Thierry Henry három góljának, s a mutatott játéknak, de a sérülések megkeserítették a szám ízét."Az F csoportban játsszák a kedd este legnagyobb érdeklődéssel várt találkozóját: a Manchester United az AS Romát fogadja. Alighanem senki sem gondolta, hogy az áprilisi 7-1 után a Man United csak egy hazai BL-meccset játszik, majd újra a "Farkasokat" fogadhatja. Sir Alex Ferguson csapata jó formában van, az utóbbi hat mérkőzését megnyerte. Igaz, ezek közül ötöt 1-0-ra, egyet, a Chelsea elleni rangadót pedig 2-0-ra. A 7-1 volt a Man United legnagyobb nemzetközi kupagyőzelme az utóbbi 38 évben - nyilvánvaló, hogy az eredmény nem ismételhető meg.


Sir Alex kiegyezne egy "szűkebb" győzelemmel is. Csatárai ugyanis nincsenek nagy formában: ebben a szezonban tíz tétmérkőzésükön mindössze nyolc gólt szereztek az Old Trafford kedvencei. Edwin van der Sar sérült, Owen Hargreaves sincs még tökéletes állapotban, rajtuk kívül azonban minden kulcsember játszik majd.

Az AS Romában az egyébként Manchesterhez közel született Perrotta játéka kétséges, Panucci is sérült - Francesco Totti és Mancini ellenben pályára lép. Ugyanúgy Doni fog védeni, mint tavasszal az Old Traffordon, bár Spallettinek többen is azt tanácsolták, lelki okokból hagyja ki a brazilt, s védjen inkább Curci, aki egyébként a magyarok elleni, augusztusi válogatott mérkőzésen tagja volt az olasz válogatott keretének.

Ellentétes a két gárda formája: a United győzelmi sorozatban van, a Roma ellenben utóbbi három mérkőzésén (egyszersmind három rangadóján) mindössze két pontot szerzett az olasz bajnokságban. Az első BL-meccsét mindkét gárda megnyerte.

A Dinamo Kijev és a Sporting korábban sohasem találkozott még egymással. Az ukrán klub hektikus napokat él meg: a Roma elleni vereség után lemondott Anatolij Demjanenko, a nyolcvanas évek KEK-győztes csapatának kapitánya a vezetőedzői posztról.

Utóda Szabó József lett, aki Budapestről "igazolt" pályaedzőt: Demjanenko egykori játékostársa, Rácz László személyében. A korábbi szovjet válogatott, világbajnoki negyedik helyezett középpályás, a Kijevben óriási tekintélynek örvendő Szabó a hétvégén, már a BL-mérkőzésre tekintettel, szinte a tartalékcsapatot szerepeltette az utolsó helyen álló Naftovik-Ukrnafta Ohtirka ellen - s kikapott a Dinamo.A G csoportban brazilok játszanak egymás ellen: a CSZKA Moszkvában négy, a Fenerben hat lesz közülük várhatóan a kezdő csapatban. (Ez az egyetlen találkozó, amely a többinél korábban, 18.30-kor kezdődik.) A török csapat az első mérkőzésén meglepetésre legyőzte az olasz Intert, a CSZKA ellenben kikapott Eindhovenben.

A papírforma szerint az Inter nyilvánvaló esélyese a PSV elleni mérkőzésnek, ennek ellenére Roberto Mancini igyekezett elejét venni csapata túlzott favorizálásának. Arról beszélt, hogy a PSV sokkal gyorsabb és szervezettebb csapat, mint a Fener - amitől kikapott egyébként az Inter. A kék-feketéknél három olyan játékos is van, aki korábban játszott Hollandiában (igaz, nem a PSV-ben, hanem az Ajaxban): Maxwell, Chivu és a kisebb lábsérüléssel nyűglődő Ibrahimovic. Maicon, Nicolas Burdisso és Ivan Cordoba eltiltása miatt nem játszhat.

A H csoportban a Steaua Bukarestben fogadja az ebben a sorozatban, a selejtezőket is beleértve immár másodszor, de biztosan nem utoljára a volt keleti blokkba utazó Arsenalt. Arsene Wengernek, az "Ágyúsok" menedzserének nincs könnyű dolga a csapatösszeállításnál: Jens Lehmann, William Gallas, Tomas Rosicky, Eduardo és Song nem tartott a csapattal, Hleb és Adebayor igen, de az ő pályára lépésük is erősen kétséges.

A Steuau az első őszi BL-mérkőzését még Gheorghe Hagival veszítette el Prágában, immár új edző, Massimo Pedrazzini irányítja a csapatot. Õ az ötödik olasz edző a mostani sorozatban.

A csoport másik mérkőzésén a Sevilla szeretne végre kilábalni abból a hullámvölgyből, amelybe éppen az első BL-mérkőzésével csúszott: azóta a spanyol bajnokságban is kínos vereségek érték az andalúz gárdát. A spanyol sajtóban találgatások merültek fel Juande Ramos jövőjével kapcsolatban, de a klub honlapján maga az elnök, José Maria de Nido oszlatta el a kételyeket: "Õ a Sevilla történetének legeredményesebb edzője. Aki ilyen eredményeket ért el, annak elnézhető egy gyengébb időszak is."

{{keretes_cim}}

E csoport: Lyon-Rangers, Stuttgart-Barcelona
F csoport: Manchester United-Roma, Dinamo Kijev-Sporting CP
G csoport: CSZKA Moszkva-Fenerbahçe, Internazionale-PSV
H csoport: Steaua-Arsenal, Sevilla-Slavia Praha

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×