eur:
397.04
usd:
355.58
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Mourinho: "Még mindig különleges vagyok"

José Mourinho sírt, miután távoznia kellett a Chelsea labdarúgó-csapatától múlt héten. A portugál szakember szerint a vezetőktől nem kapott bizalmat, miközben a nagy riválisoknál több év sikertelenség után sem rúgják ki az edzőt. A Chelsea egyik vezetője szerint ugyanakkor a menedzser megtervezte távozását, és arra vigyázott, hogy ne maradjon végkielégítés nélkül.

A Chelsea vezetőségét tartja felelősnek bukásáért José Mourinho, a Kékektől múlt héten menesztett menedzser. A portugál szakember szerint az eredményei stabilitást hoztak a klubnak, nem pedig bizonytalanságot, ahogy azt a vezetők állítják.

"Azt hiszem, még mindig különleges vagyok. Remek eredményeket értem el, és ez egy fantasztikus időszak volt a karrieremben. Megpróbálom elfelejteni a rossz tapasztalatokat, és csak a szép dolgokra emlékezni, amik kifogyhatatlanok" - mondta José Mourinho egy portugál lapnak.

"Sírtam is. Nehéz volt a búcsú, mert mindig jó szerettem a játékosokat és a szurkolókat. Nem felejtem el őket, és ők is mindig emlékezni fognak rám" - tette hozzá a portugál szakember.

"Ha csak a szurkolókat nézzük, húsz évig is maradtam volna, és gond nélkül dolgozhattam volna. Sohasem hagyták el sírva a Stamford Bridge-et, mert sohasem veszítettünk hazai pályán. Majd ha kikapnak egy hazai találkozón, emlékezni fognak rá, hogy három évig veretlenek voltunk" - hangsúlyozta, egyúttal feladva a leckét az új trénernek, az izraeli Avram Grantnek.

"Angliában a dolgok nem a változásról szólnak. Sir Alex Ferguson a Manchester United élén maradt akkor is, amikor évekig nem nyert semmit. Arsene Wenger immár három éve nem szerzett trófeát az Arsenallal, mégis folytathatja a munkáját" - mondta a portugál szakember, aki három év alatt címet nyert a Kékek élén.

Mourinho nem akart dolgozni?

Másként emlékszik a menedzser távozására a Chelsea egyik vezetője, aki szerint José Mourinhónak volt egy pont a szerződésében, miszerint 2,5 millió fontot kell fizetnie, ha ő mond le, és attól tartott, hogy két sérült kulcsembere, Frank Lampard és Didier Drogba nélkül csapata kikapna Manchesterben, valamint a BL-ben a Valencia otthonában is.

Mourinho tárgyalt Roman Abramovics tulajdonossal és Peter Kenyon ügyvezetővel a Rosenborg elleni múlt keddi találkozó után, és a megbeszélésén a szép játékot kérték számon a menedzseren.

Ekkor még semmi jele sem volt, hogy Mourinho távozni akarna, de később már azt mondta Peter Kenyonnak, hogy másnap nem akar edzést vezetni a csapatnak - közölte a vezetőség egyik tagja.

Ezen az ügyvezető eléggé meglepődött, és megkérdezte a portugált, hogy pontosan mire gondolt: egy napig nem jönne be dolgozni, vagy soha többet. Mire Mourinho kibökte, hogy távozni akar, és végül megegyezett a klubbal, hogy közös megegyezéssel és végkielégítéssel búcsúzhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Újabb rekordok a tőzsdéken

Újabb rekordok a tőzsdéken

Kedvező hangulatban telt a kereskedés az ázsiai piacokon pénteken, ezt követően pedig Európában is folytatódik az emelkedés. Rögtön a piacnyitás után új napon belüli csúcsot döntött a német DAX index, de a hazai BUX sem maradt ma új rekord nélkül, bár később lefordult a magyar benchmark. Az USA-ban szintén folytatódott az emelkedés a nyitást követően, az esti órákra azonban kezdenek némileg lendületet veszíteni a vezető részvényindexek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×