eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Fernando Torres mesterhármasával nyert a Liverpool

Fernando Torres megszerezte első angliai mesterhármasát, hazai pályán kikapott a Bundesligában eddig remekül szereplő, a forduló előtt a második helyen álló Hertha, Spanyolországban az Espanyol Sevillában is nyerni tudott a nyilvánvalóan válságban lévő kétszeres UEFA-kupa-győztes ellen. A kedd futballeredményei külföldről.

Angliában Ligakupa-fordulót rendeztek. A Liverpool erősen felforgatott összeállításban vendégeskedett a Máté Péter nélkül felálló Readingnél: Itandje, Finnan, Carragher, Lucas, Aurelio, Arbeloa, Benayoun, Sissoko, Leto, Crouch, Torres. Négyen, a francia Itandje, a brazil Lucas, az argentin Leto, valamint a csereként beállt, angol Hobbs a szezonban először játszott hivatalos mérkőzésen a Vörösöknél.

A találkozó hőse a spanyol Fernnado Torres volt, aki mesterhármast ért el a második félidőben. A rotációs politika miatt Rafa Benítez kihagyta honfitársát a Liverpool legutóbbi két bajnokijáról - ezeken négy pontot veszített a csapat. A Liverpool első gólját az izraeli Yossi Benayoun lőtte, majd következett Torres triplája - a Pool ezúttal 4-2-re nyert.

Az Arsenal 2-0-ra verte a Newcastle Unitedet: a két gólt Bendtner (83.) és a brazil Denilson (89.) szerezte. Arsene Wenger, szokásához híven, a Ligakupában főleg az egyéb találkozókon kevesebb játéklehetőséghez jutókat küldte pályára: Fabianski, Justin Hoyte, Eboue (Diaby, 64.), Senderos, Traore, Diarra, Denilson, Song Billong, Walcott, Bendtner, Eduardo (Perez, 90.).

A Manchester City Szamarasz a 90. percben szerzett góljával ejtette ki a Norwichot. Búcsúzott a West Bromwich Albion is, miután hazai pályán 4-2-re kikapott a Cardiff Citytől. Gera Zoltán nem játszott.

Spanyolországban fordulatos bajnoki mérkőzést játszott egymással a Sevilla és az Espanyol a Sánchez Pizjuán-stadionban. A katalánok már 2-0-ra vezettek, a hazaiak egy öngóllal és Koné találatával kiegyenlítettek. Ám az Espanyol a 88. percben, Tamudo révén meg tudta szerezni a harmadik gólját is.
2007-be
A Sevillának ez volt mindössze a harmadik hazai veresége 2007-ben. A csapat egy héten belül három mérkőzést veszített el, sorrendben az Arsenal, a Barcelona és az Espanyol ellen.

Németországban négy bajnoki mérkőzést rendeztek az élvonalban: a Schalke (Kuranyi és Altintop góljával) 2-0-ra nyert idegenben a Duisburg ellen, a Werder Bremen 1-1-re végzett Wolfsburgban, a Hamburg simán, 3-0-ra nyert Dortmundban, s győzni tudott a Hansa Rostock is idegenben, méghozzá 3-1-re az eddig második Hertha BSC ellen. Dárdai Pál 60 percet játszott a berlinieknél.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×