eur:
389.46
usd:
361.7
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Várhidi: "Igyekszem lelkileg felrázni a srácokat"

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke levelet írt Michel Platininek, az európai szövetség (UEFA) vezetőjének a válogatott szerdai, Törökország ellen 3-0-ra elveszített Európa-bajnoki selejtező mérkőzésének 63. percében történt bírói tévedés miatt. Várhidi Péter szövetségi kapitány szerint a magyar csapat a piros lapig méltó ellenfele volt a török válogatottnak.

Kisteleki István felháborítónak minősítette Stuart Dougal bíró ténykedését, miután a Gera Zoltán ellen elkövetett egyértelmű szabálytalanság ellenére, büntető és a vétkes kapus figyelmeztetése helyett Gerát büntette meg, és második sárga lapja miatt kiállította a magyar csapatkapitányt.

"Az UEFA szabályai azonban egyértelműek, mindenki tisztában van azzal, hogy a mérkőzés végeredményét nem befolyásolhatjuk, azt nem lehet megváltoztatni. Ugyanakkor mégis a leghatározottabban fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy méltánytalanság történt, de igyekeztem a lehető legsportszerűbben fogalmazni abban a levélben, amit ma küldtem Michel Platninek, arra kérve: győződjön meg személyesen arról, hogy miért, mit és hogyan ítélt a skót bíró" - közölte az MLSZ elnöke.

Várhidi Péter szövetségi kapitánya szerint játékosai egy órán keresztül szinte tökéletesen végrehajtották a taktikai utasításait.

"Lezártuk a széleket, szűkítettük a területeket, és amikor lehetőségünk adódott rá, akkor veszélyes támadásokat vezettünk. Gera kiállításáig méltó ellenfelei voltunk egy a miénknél sokkal erősebb csapatnak" - mondta a szakember.

A szövetségi kapitány szerint fiatal csapata jó úton halad, de tovább kell fejlődnie, hogy ilyan bírói tévedéseket is el tudjon viselni.

"Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a skót játékvezető óriásit tévedett. Valószínűleg eltiltják egy időre, mást nem lehet tenni. Ettől függetlenül most már elmondhatjuk, hogy a magyar válogatott jó úton jár, sínre került, egyre többen látják, hogy érdemes hinni a fiúkban. Igyekszem lelkileg felrázni a srácokat, akik érthetően nagyon el voltak keseredve" - hangsúlyozta Várhidi Péter.

A magyar válogatott kilenc mérkőzés után kilenc ponttal a C csoport ötödik helyén áll.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.

Magyarics Tamás: nagy bajban a toryk, akár ötszáz tanácsi helyet is veszíthetnek

Nagyarányú munkáspárti győzelem várható az angliai helyhatósági választásokon, és ha nem történik valamilyen váratlan esemény, ugyanerre lehet számítani a későbbi parlamenti választáson is – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora. A külpolitikai szakértő szerint valószínűleg harmadszor is London polgármestere lehet Sadiq Khan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 20:50
×
×
×
×