eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Visszatérhet Torinóba az aranylabdás világbajnok

Ki gondolta volna bő fél évvel ezelőtt, amikor Fabio Cannvaro megkapta előbb a France Football, majd a FIFA aranylabdáját, hogy a világbajnok olasz válogatott első számú játékosa új klubot kereshet magának 2007 nyarán?

Kétségtelen, hogy Fabio Cannavaro nem zárt a képességeihez méltó idényt a Real Madridban (az egyetlen spanyol futballhetilap, a Don Balon osztályzókönyvében még az első száz közé sem került be) - de fantasztikus futballista.

Tavaly nyáron hároméves szerződést kötött a Real Madriddal, így csak a "királyi klub" engedélyével tárgyalhat más klubbal. Nos, megkapta az engedélyt.

Bernd Schuster, az új edző világossá tette a számára, hogy a német Christoph Metzelder és a brazil Pepe szerződtetése után az olasz világklasszisnak nincs többé "bérelt" helye az első csapatban.

Chelsea? Juventus

Cannavarót (az angol People értesülése szerint) figyeli a Chelsea FC, amely ugyan megszerezte már a Boltontól az izraeli Tal Ben Haimot, s Londonba rendelte a korábban a PSV-nek kölcsönadott brazil Alexet, mégis szívesen szerződtetné a José Mourinho által nagyon sokra tartott olasz védőt.

Az sem zárható ki, hogy Cannavaro esetleges átengedése - csúnyábban fogalmazva: üzletbe vonása - megkönnyíti a Madrid számára a holland Arjen Robben megszerzését.

Fabio Cannavaro egyelőre még a Real Madrid játékosa - s így is nyilatkozik: "A világ legfontosabb klubcsapatában játszom, amellyel nemrégiben nyertük meg a bajnokságot."

Ám egyáltalán nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy visszatérjen Itáliába, például a középső védőt kereső Juventusba.

"Én és a Juve? Nem is lenne rossz visszatérni! - mondta a La Gazzetta dello Sportban. - Gyakran beszélek Alessio Seccóval, a Juve sportigazgatójával, aki jó barátom. Tudom, hogy a torinói klub középső védőt keres, de egyelőre még nem állunk tárgyalásban. Az is nyilvánvaló, hogy ha valaki le akar engem szerződtetni, a Real Madriddal kell tárgyalnia."

Három év, három bajnoki cím

Akadnak, akik kétségbe vonják, hogy a szeptemberben már a 35. évébe lépő olasz védő képes egy teljes idényt csúcsformában végigjátszani. Erre így felelt: "Évi 40 mérkőzést is könnyedén lejátszom ezen a szinten is."

Fabio Cannavaro nem tagadja, szép élményeket szerzett 2004 és 2006 között, a Juventus játékosaként: "Két év alatt két bajnoki címet nyertem ott, s ezt senki sem veheti el tőlem."

Aztán kitért egy gondolat erejéig Fabio Capellóra is: "Három esztendő alatt három bajnoki címet nyertem vele. A Madrid négyéves sikertelen szakaszt zárt le az ő munkájának köszönhetően. De nem jött ki az elnökkel, s emiatt felbontották a szerződését. Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy ez volt a helyes lépés."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×