eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hogyan jutott a Milan a BL-döntőbe? - Videók, gólparádé

A Milan az olasz bundabotrány miatt először kizárással bűnhődött a Bajnokok Ligájából. A fellebbezés után azonban legalább arra jogot szerzett, hogy a selejtezőben elindulhasson. Minden őszi nehézsége ellenére magabiztosan jutott tovább a csoportjából, majd az egyenes kieséses szakaszban kiejtette a Celticet, a Bayern Münchent és a Manchester Unitedet. "Döntőbe jutni egy ilyen szezon után különleges boldogság. Senki sem gondolta volna rólunk ősszel, hogy döntőt fogunk játszani. Talán mi sem" - vallotta be Ancelotti.

A Milan az olasz bundabotrány miatt kapott büntetése miatt selejtezőre kényszerült a Bajnokok Ligájában. A piros-feketék a szerb Crvena Zvezdával meccseltek a főtáblára jutásért.

A hazai találkozón "sovány", egygólos előnyt szerzett a csapat: a 33. születésnapját ünneplő Pippo Inzaghi révén. A másodikon már jobban ment a gárdának, a belgrádiak csak 0-2, Inzaghi és Seedorf gólja után szépítettek. A Milan 3-1-gyel jutott tovább.


A csoportkörre a görög AEK Athén, a belga Anderlecht, s a francia Lille jutott ellenfélül. A Milan félidőben, három találkozó után már nagyon jól állt: 7 pontot gyűjtött, egyetlen gólt sem kapott.

Az AEK-et (3-0) Inzaghi, Gourcuff és Kaka góljával győzte le a csapat, amely utána idegenben döntetlenre végzett idegenben a Lille-lel. Ezt követte a talán legfontosabb győzelem: a Juhász Roland Anderlechtje elleni 1-0, Kaka pazar lövésével.



A brazil szupersztár még jobban játszott a brüsszeli Lilák elleni milánói meccsen: élete első mesterhármasát szerezte a Bajnokok Ligájában (4-1). Mint utóbb kiderült, tulajdonképpen ez a győzelem már továbbjutást ért.



A körbeverések miatt ugyanis az 5. forduló után csoportgyőztes lett az olasz gárda, annak ellenére, hogy 1-0-ra kikaptak az AEK Athéntől. Mint ahogy nem nagyon strapálták magukat a Lille ellen, a San Siróban sem: a franciák 2-0-ra győztek, s a Milan mögött csoportmásodikként továbbléptek.A tavaszi folytatásban a Celtickel került össze az olasz gárda. Az első találkozón nem esett gól, a Milan, bár Gilardino révén övé volt a mérkőzés legnagyobb helyzete Glasgow-ban, megelégedett a döntetlennel is Paolo Maldini 100. BL-mérkőzésén.

A visszavágón, a nyolc továbbjutó közül egyedüliként, Carlo Ancelotti legénysége hosszabbításra kényszerült, noha a piros-feketék már a rendes játékidőben is szinte döntő fölényben játszottak. Aztán ismét jött Kaka, aki eldöntötte a továbbjutást.



A negyeddöntőben a Milan hívei nem igazán bánták, hogy a Bayern München került csapatuk útjába. A bajorok ugyan a Real Madrid skalpját tűzhették az övükre, de a Milannak kifejezetten jó a mérlege az első számú német csapat ellen.

A Milan rászolgált

Ottmar Hitzfeld, a Bayern edzője elismerte a második találkozó után: a két mérkőzést egybevéve, a Milan feltétlenül rászolgált a továbbjutásra.

Pedig a bajorokkal 2001-ben már BL-t nyert sztáredző okkal bizakodott a második felvonás előtt: csapata kedvezőbb helyzetben várta a hazai mérkőzést, mint március elején, a Real Madrid ellen.

Milánóban ugyanis, elsősorban Van Buyten remeklésének köszönhetően, a Bayern 2-2-re mentette a mérkőzést a kétszer is vezető Milan ellen.



A müncheni Allianz Arenában azonban Carlo Ancelotti legénysége idénybeli talán legjobb, de mindenképpen legokosabb játékával rukkolt ki.

A 27. percben Seedorf, négy perccel később Inzaghi, a Bayern-specialista talált Kahn kapujába. Mint utóbb kiderült, ezzel el is dőlt a továbbjutás, a Bayern nem tudta bevenni a világklasszis játékot nyújtó Nesta és Maldini, valamint az ezúttal remek napot kifogó Dida vezényelte Milan hálóját.

Kaka mondta az elődöntő után: amióta kiderült, hogy a Manchester Uniteddel kell játszani, mást sem hallottak, csak hogy az AS Romát ízekre szedő angol klub az esélyesebb.

A Milan ellenben nem ijedt meg az Old Traffordon. Kaka két gólt is szerzett, s bár Rooney a 91. percben lőtt góljával a Vörös Ördögök előnyt szereztek - volt miben reménykednie a Milannak.



A visszavágón a Milan szinte tökéletes futballt mutatott, sőt a piros-feketék közül hárman (Kaka, Seedorf és Gattuso) egyenesen világklasszis teljesítményt nyújtottak.

Ferguson azt mondta a találkozó után, a Man United a saját torkát vágta el azzal, hogy "könnyű" gólokat engedett lőni a Milannak - de Ancelotti csapata ezzel a játékkal a világ bármelyik csapatát legyőzte volna, méghozzá a "maga erejéből". A piros-feketék 3-0-ra kiütötték a Manchester Unitedet.



Az AC Milan, az Ancelotti érában harmadszor, bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×