eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Dárdai: "Én vagyok az, aki ha elesik, feláll, ha megrúgják, továbbmegy"

Dárdai Pál térdmutétje miatt már nem játszhatott a hétvégén, és nem játszik a német labdarúgó Bundesliga záró fordulójában sem. A volt válogatott középpályás 10 éve focizik Berlinben, és nemrég újabb kettő plusz egy évre szóló szerződést írta alá a Hertha együtteséhez. Farkas Dávid először múlt heti műtétjéről kérdezte Dárdai Pál.

Hogy van a műtétje után?

Csütörtökön operáltak, pénteken pedig már ki is engedtek a kórházból. Átvizsgálták a térdemet, a külső porcomat egy kicsit meg is igazították. Az orvos szerint 99 százalékos a térdem, ha csak ezen múlik, akkor tíz évet még simán tudok futballozni. Azt szeretném, hogy a nyári szünet közepén már focizhassak a fiaimmal.

A Hertha BSC egy fordulóval a zárás előtt a 12. helyen áll. Mennyire tartják ezt kudarcnak?


Ha abból indulunk ki, hogy eddig többnyire minden évben szerepeltünk a nemzetközi kupasorozatokban, akkor kudarc az idei eredmény. A cél a fiatalok beépítése volt, és ez jól is indult. A téli szünetben sokat ajnároztak minket, és ez bele is épült a játékosok tudatalattijába. Az első pár forduló után gödörbe kerültünk, nem voltunk képesek nyerni, még a hazai mérkőzéseket is elveszítettük. A kieséshez is közel kerültünk, de az edzőváltás után Bochumban nyerni tudtunk, ezzel bebiztosítva a bentmaradást. Ebből az évből sokat lehet tanulni, és a nyári vérfrissítés után jövőre jobban fogunk szerepelni.

Ön két, de akár három évig is biztosan marad Berlinben. Mennyire elégedett a jelenlegi helyzetével?

A magyar játékos nem brazil, nem spanyol; magyar futballistaként teljesen elégedettnek kell lennem. 31 évesen kettő plusz egy éves szerződést kapni nagy dolog. A családdal együtt jól érezzük magunkat Berlinben, és tíz év után felesleges lett volna évi 150-200 ezer euróval több pénzért eligazolni valahova. Nem azért kaptam újabb szerződést, mert labdazsonglőr vagyok, hanem a hozzáállásomat értékelték. Mindig hozom az átlagot, és ezt becsülik bennem, ezért szeretnek a szurkolók. Én vagyok az, aki ha elesik, feláll, ha megrúgják, továbbmegy.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×