eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Dráma a Magyar Kupa döntőjében

Tizenegyesekkel nyerte meg a labdarúgó Magyar Kupát a Budapest Honvéd. A mérkőzés a rendes játékidőben 1-1-es döntetlennel végződött, majd a hosszabbításban a Honvéd és a Debrecen is szerzett egy-egy gólt.

Az MTI értékelése szerint óvatosan kezdtek a csapatok, mindkét oldalon nagyon ügyeltek arra, hogy ne hibázzanak, ezért az első 20 perc említésre méltó esemény nélkül telt el.

Az első debreceni megingást kihasználták a kispestiek és Ivancsics révén megszerezték a vezetést. Előnyük birtokában a fővárosiak visszahúzódtak a térfelükre és gyors ellentámadásokra építettek. A debreceniek távoli lövésekkel próbálkoztak, kevés sikerrel.

A második játékrészben Sándor Tamás beállásával ötletesebb, kiismerhetetlenebb lett a debreceniek játéka, akik óriási energiákat mozgósítottak az egyenlítésért.

Kitámadott a Debrecen, veszélyesen kontrázott a Honvéd, mindkét oldalon akadtak ígéretes helyzetek.

A hajdúságiak egyenlítő gólja, amelyet Zsolnai szerzett, megfogta a fővárosiakat, ekkor volt egy 6-8 perces időszak, amikor beszorult a kispesti együttes, de a debrecenieknek nem sikerült fordítaniuk.

A hajrában mindkét gárda el akarta dönteni a találkozót, ezért izgalmasan teltek az utolsó percek, de a rendes játékidő letelte után 1-1 volt az állás.

A hosszabbítás első félidejében Pomper kiállítása miatt hamar tízen maradtak a kispestiek a pályán, ráadásul a védő szabálytalansága következtében megítélt tizenegyest Sidibe értékesítette. A Honvéd hat perc múlva, Szabó révén, szintén tizenegyesből egyenlített.

A második 15 percben fölénybe került az emberelőnyben játszó Debrecen. A hajrában Bíró kiállítása után ismét egyenlő létszámban játszottak a csapatok, de a kispestieknek már nem maradt erejük a támadásokra.

A 11-es párbajt a budapestiek 3-1-re nyerték, és 1996 után ismét megnyerték a kupát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×