eur:
389.53
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A pankrátor fia góljaival ellensúlyozta az orosz bíró hibáját

A Milan kétszer vezetett, de nem tudott nyerni a Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének milánói mérkőzésén. A meccs hajrájában a játékvezető tizenegyest "ajándékozott" az olaszoknak, ám Daniel Van Buyten még egyszer ki tudott egyenlíteni. A Bayern tavasszal másodszor szerzett két gólt idegenbeli BL-meccsén. A Madrid ellen ez elég volt a továbbjutáshoz...

Milánóban az előre jelzett összeállításban masírozott ki a gyepre mindkét csapat.

AC Milan: Dida - Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf, - Kaka - Gilardino
Bayern München: Rensing - Sagnol, Lúcio, Van Buyten, Lahm - Salihamidzic, Hargreaves, Ottl, Schweinsteiger - Makaay, Podolski.

Az olaszok egyetlen csatárral kezdtek, Carlo Ancelotti Gilardino mellett döntött, a Bayern-specialista Inzaghi kárára. Eleinte úgy tűnt, telitalálatnak bizonyul az edzői döntés, mert Gilardino hol helyzetbe került, hol pedig ő hozta helyzetbe társait - a legjelesebb alkalommal Seedorfot.

Ám Gilardino hagyta ki aztán az első félidő legnagyobb helyzetét is: Massimo Oddo remek beadása után négy méterről, előredőlve, tiszta helyzetből fejelhetett, ám nem jól helyezett labdáját Michael Rensing reflexmozdulattal hárította.

Óriási bravúr volt, ráadásul nem az első a mindössze második BL-mérkőzésén szereplő, Oliver Kahnt helyettesítő - egyébként német utánpótlás-válogatott - kapustól. Néhány perccel korábban ugyanis hasonlóan kivételes reflexszel hatástalanította Massimo Ambrosini kísérletét.

Andrea Pirlo fejesével ellenben már nem tudott mit kezdeni a kapus. Nem sokkal Kaka betörését követően (Lúcio nagyszerűen, szögletre szerelte a honfitársát) a labda a balszélről visszakerült a Bayern tizenhatosának előterébe.

Az egyébként kitűnő rúgótechnikájú Pirlo átlépte a labdát, úgy tűnt, rossz döntést hozva. Ám Massimo Oddo beívelésére ő indult előre a legjobb ütemben, s a kicsit magas labdát, a helyzetet remekül felismerve, ívelt fejessel küldte Rensing kapujába. Ez volt a fiatal Bayern-kapus első kapott akciógólja a BL-ben, hiszen első fellépésén, ugyancsak a Milan tagjai csak Sevcsenko tizenegyesével tudták "legyőzni".

A második játékrészben kis híján góllal kezdett a Milan: Gilardino ugyan a németek kapujába emelt, de lesről indult. Nem sokkal később Kaka maradt le éppen csak egy ígéretes beadásról.
A Bayern támadójátéka a mérkőzés e szakaszában szinte a nullával volt egyenlő, Ottmar Hizfeld alkalmasint ezért is cserélte be Lellt, s főleg Pizarrót.

Meg lett az eredménye: a 78. percben Pizarro a Milan ötösén belül lefejelte Oddót, s a lecsurgó labdát az előrehúzódott Van Buyten közelről a kapuba kanalazta.

Ám a Milannak volt még egy dobása: Kaka - Lúcióval szemben - kiharcolt egy büntetőt (holott a brazil válogatott csapatkapitánya szabályosan szerelte honfitársát, bármit is döntött Baszkakov bíró), majd hideg fejjel értékesítette.

A Milan legfőbb ékességének ez volt a hetedik gólja a mostani BL-sorozatban, s ezzel immár egyedül áll a góllövőlista élén. Nem tudott felhőtlenül örülni neki. A 93. percben ugyanis, a belga Daniel Van Buyten - akinek édesapja hajdanán pankrátor volt - újabb góljával másodszor is kiegyenlített.

Hiába játszott a Milan a mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben, semmire sem ment vele. A bajorok a döntetlennek nagyon örültek - történetük során először nem kaptak ki a Milantól BL-mérkőzésen a San Siróban -, jobb helyzetből kezdhetik az április 11-i visszavágót, mint március elején várták, a Real Madrid ellenit, a szoros vereség után.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés
AC Milan-Bayern München 2-2 (1-0)
Gólszerző: Pirlo 41., Van Buyten 78., Kaka 84. (11-esből), Van Buyten 93.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×